Annica och Hobbe slår personbästa och vinner. Foto: Privat.

Annica och Hobbe slår personbästa och vinner

Av Saga Engfelt
Hallå där Annica Gleisner, vinnare i Botkyrka ryttarförenings dressyrtävling. Annica och hästen Hobbe slog personbästa med 75% i en dressyrtävling nyligen på hemmaplan. Nu satsar de på ännu högre klasser.

Hur känns det att ha vunnit LB:2 med Hobbe?

 

– Det känns otroligt kul att vinna! Jag och Hobbe vann för några veckor sen också med så höga poäng. Jag visste att vi var bra, men inte att vi var så bra. Så det kändes jättebra att få det bekräftat att vi håller den höga kvalitén ihop nu av en annan domare också. Sen är det såklart extra roligt att vinna på hemmaplan som det var nu.

 

Vad betyder ridning för dig?

– Jag älskar att rida och har alltid gjort det. Det är både mitt största intresse och det jag jobbar med. Det är intressant och spännande varje dag och jag utvecklas hela tiden. Det är komplext och svårt att rida då det kräver både koordination och förmågan att kommunicera med en annan varelse.

 

Har du tävlat mycket med Hobbe?

 

– Nej, inte jättemycket. I våras var det inga tävlingar på grund av Corona. Jag har ridit Hobbe regelbundet det senaste året och vi har tävlat några gånger sen i början av sommaren och fram till nu. Hobbe är en stor snäll nallebjörn men han kan vara lite lat och bekväm av sig ibland.

 

Vad krävs av en ryttare för att vinna en dressyrtävling?

 

– Det krävs att man är noggrann och tränar på alla små detaljer som ingår i programmet. Dressyr är lite av en perfektionist-sport. Sen måste man träna hästen man rider så att den är tillräckligt stark, smidig och avspänd för att klara av det den ska göra i programmet.

 

Vad ser du dig själv göra inom 5 år i sporten?

 

– Jag tror att jag fortsätter att utbilda hästar och elever precis som idag. Kanske har jag kommit upp i högre klasser med någon av hästarna jag rider idag, det vore jätteroligt!