Ny gymnasie skola vid campus Flemingsberg

Gymnasieskola byggs på campus

Av Loudicia George
Om 10 år ska det finnas 1000 nya gymnasieplatser i Huddinge. En ny kommunal gymnasieskola öppnas i augusti 2019 vid campus Flemingsberg. Den ska vara fullsatt, med 500 elever, år 2021.

Skolan kommer att byggas i den nya Neo-byggnaden vid campus Flemingsberg och kommer bara att ha klassrum. Labb, bibliotek, gymnastiksalar och övriga samlingsutrymmen planeras i samarbete med akademierna runt omkring.

 

Det kommer inte heller att finnas en matsal i byggnaden. Det finns två alternativ gällande maten. Det första alternativet är att skapa ett samarbete med en restaurang. Det andra alternativet är att eleverna får ett matkort, som kan användas på restauranger i området.

 

Samarbetet med högskolorna ska att inspirera elever att studera vidare.

–Planen är att vi med hjälp av det inspirerande området, akademierna runt om skolan ska kunna hjälpa och stötta elever att komma vidare. Få elever att tänka att ”även jag kan klara det”, säger Mona Lifwergren, projektledare på Huddinge kommun.

 

Lifescience, livsvetenskap, är något som skolan kommer lägga mycket fokus på. Vilka program som kommer att finnas på skolan är ännu inte klart. Men det kommer att vara satsning på naturvetenskap, hälsa, teknik och entreprenörskap.