Så hanterade kåren krisen

I fredags blev många studenter strandsatta i Flemingsberg på grund av inställda tåg. – Jag kände mig väldigt väl omhändertagen. Det var väldigt bra stämning, Vi alla var där tillsammans. De skapade en trygg och lugn stämning, säger Nytt i Flempans reporter Simon Uggla som var en av de strandsatta på kåren.


– Det går inte att förbereda sig på något sådant här, det är bara att rycka tag och göra så mycket som en kan, säger kårens ordförande Oskar Wiik.

 

Söders kår var snabb på att hantera situationen. Hela staben stannade kvar för att hjälpa till och stötta de strandsatta studenterna. Söders pub gav ickemedlemmar medlemspriser och bjöd alla strandsatta på middag. 

 

– Det är det minsta vi kan göra, självklart ska inte folk betala för mat för att de är fast. Vi kommer även hålla högskolan öppen ifall studenter behöver vara kvar över natten, säger Oskar Wiik.

 

Personalen serverade popcorn och uppmanade alla att stötta varandra. De gav även uppdateringar kring kollektivtrafiken.

 

 – Vi valde att inte spela någon musik. Vi vill att folk ska kunna ringa sina anhöriga och kunna följa nyheterna utan att bli störda, sade Jonatan Grinde ordförande för Söders pub.

Läs också: