Benny Danielsson är en av grundarna till Matmakarna. Foto: Jessica Johansson

Matmakarna lämnar Södertörn

Av Jessica Johansson
Idag berättar Benny Danielsson, medgrundare till Matmakarna, att de kommer flytta från campus.

Matmakarna har förlorat budgivningen i en offentlig upphandling. Det kommer fortsätta bedrivas restaurang i lokalerna och personalen kommer få behålla sina jobb. Men Matmakarna flyttar ut och ersätts av ett nytt företag.   

– Det känns surt, riktigt surt. Man bygger upp en business i många år och sedan tas det bort på ett ögonblick. Men det är ”the name of the game”, vi kände till sedan tidigare att det är såhär det fungerar, säger Benny Danielsson, medgrundare av Matmakarna.

Han berättar att han gärna hade stannat, men praktiska faktorer står i vägen.

– Jag vet inte vart vi kommer flytta än. Jag skulle gärna vara kvar i området, men ingen lagom stor lokal finns ledig, säger Benny Danielsson.

Matmakarna har funnits på Södertörns campus sedan 2009 och enligt Benny Danielsson har det varit en bra tid.

– Det känns som vi kom hit igår, tiden har rusat förbi. Att driva det här har varit det roligaste sedan vi startade Matmakarna. Det har varit kul gäster, evenemang och fester. Flempan är ett underbart ställe att vara på, säger Benny Danielsson.

Sista dagen Matmakarna har öppet i nuvarande regi är 22 juni, dagen före midsommar. Företaget bakom Matmakarna driver även Restaurang T64 i Frihamnen och erbjuder catering. Benny Danielsson nämner att företaget planerar att växa, men vill inte säga mer just nu eftersom inget är klart.

– Från augusti kommer vi finnas på andra ställen också, säger han.

Läs också: