Anna-Carin Ahl ser fram emot flytten. Foto: Madeleine Hagedorn

Musiken kommer till Flemingsbergs campus

Av Madeleine Hagedorn
Stockholms Musikpedagogiska Institut flyttar till campus Flemingsberg. Skolan kommer att öppna i början av augusti. I en intervju med Anna-Carin Ahl, studierektorn på SMI, berättar hon mera om skolans flytt.

Anna-Carin Ahl säger att hon och de andra på skolan ser mycket fram emot flytten.

– Vi har varit lite bortskämda när skolan ligger så centralt, men det ska bli spännande att få vara i ett sammanhang bland flera högskolor och på ett sätt komma närmare kontakten med det omgivande samhället.

Tidigare har skolan legat utspridd på sex våningar i en byggnad inne i stan. Anna-Carin Ahl menar att det kommer att bli bättre här i Flemingsberg. Undervisningslokalerna och expeditionen att ligga på plan ett och lite på plan två i byggnaden primus som ligger mitt på campus Flemingsberg.

– Det gör att vi kommer ligga mer samlat på samma våning, vilket känns mycket bättre.

Varför blev det campus Flemingsberg när ni valde att flytta?

– Det var det bästa alternativet och vi kände oss också varmt inbjudna. Vi hade först några andra alternativ. Men då hade vi fått bygga ett eget hus på deras tomt och rent ekonomiskt hade vi inte klarat det. Så vi letade vidare och då fick vi en fråga från Södertörns högskola. Ju mer vi tittade på det desto mer attraktivt blev det.

Vidare berättar hon att även studenterna tycker att det är roligt att komma till ett område där det finns fler studenter.

Anna-Carin Ahl tar upp att skolan vill samarbeta med lärarutbildningen i framtiden och drömmer om att skapa en musikprofil. Hon berättar att skolan är öppen och förväntansfull för andra samarbeten med alla de andra skolorna på campus.