Sara och Kinga pysslar på språkkafé. Foto: Madeleine Hagedorn

Språk och vänskap var målet på påskträff

Av Madeleine Hagedorn
Om du gillar påskpyssel, att utmana dina språkkunskaper men framförallt att träffa nya människor, då var det här eventet någonting du missade. På ESN:s språkkafé i veckan var det påsktema med aktiviteter som speed friending och äggtävling. Även SH-radio var där och sände live.

I onsdags bjöd Erasmus Student Network (ESN) in studenter till ett språkkafé med påskpyssel till Söders pub. Det var föreningens styrelse som hade kommit på idén med påskpyssel. Men enligt ordförande, Oskar Agestam, var det en student som hade önskat ett språkkafé.

ESN:s medlemmar hade planerat flera olika aktiviteter som skulle utmana deltagarna att öva sina språkkunskaper. För svenskar att öva engelska och lära ut svenska, och för utbytesstudenter att lära sig svenska.

När styrelsen tidigare hade planerat eventet uppskattade de att det skulle komma cirka 20 stycken. Men det visade sig att det bara dök upp fem till tio personer.

– Det är inte så många som har dykt upp som vi hade hoppats, men det kanske kommer fler efter ett tag. Nästa gång kanske man får anmäla sig om man vill komma. Sa Oskar Agestam, ordförande.

Olika aktiviteter under evenemanget

En av de många aktiviteterna på språkkaféet. Foto: Madeleine Hagedorn

En av aktiviteterna som föreningen hade ordnat var ”speed friending” för att lära känna varandra. Efter det kom pysselbordet fram. Det målades ägg, gjordes påskkort och massor av annat påskpyssel som man kunde komma på. Efter det var det dags för äggtävling. Tävlingen gick ut på att måla det finaste ägget.

– Jag märker att det är svårt för mig som inte pratar svenska att ibland komma in i samtal. Därför tycker jag att sådana här aktiviteter är bra. Men det var ändå svårt att få med kompisar hit till puben. Säger Kinga, utbytesstudent från Polen.

Förra terminen fanns det 125 stycken utbytesstudenter vilket var rekordmånga. Denna termin finns det endast 65 stycken. Även om det är ett färre antal menar Oskar Agestam att det är viktigt att få utbytesstudenterna att känna sig välkomna och få dem att delta i aktiviteter och event.