I måndags fick Andra Farhad ta emot pris av kungen. Foto: privat

"Börshajen" till Södertörns högskola

Av Karna Svensén
Som 16-åring investerade hon sina livsbesparingar i ett stålbolag. I måndags, sju år senare, fick Andra Farhad motta stipendium av kungen för ungt ledarskap. Snart kommer hon till Södertörns högskola för att föreläsa.
Börshajen startade som ett instagramkonto där Andra Fahrad la upp sina egna analyser. I september 2016 blev Börshajen ett annonsfinansierat bolag som erbjuder gratis tjänster, events och utbildningar.

– Mer aktiekunskap åt folket, sa kungen när han igår delade ut kompassrosstipendiet till Andra Farhad.  

Andra Farhad startade sitt bolag Börshajen i september 2016. En utbildningsplattform som vill göra ”kapitalmarknaden tillgänglig för alla” som det står på hemsidan. Idag håller hon kurser, föreläsningar och utbildningar för alla som vill lära sig placera sina pengar.

Stipendiet Kompassrosen delas ut av Konungens stiftelse ungt ledarskap. Priset går till unga som under året visat engagemang i gott ledarskap. Andra Farhad håller föreläsningar, utbildningar och kurser och drivs av att hjälpa andra få koll på sin ekonomi. Till hennes event kommer människor i alla åldrar och med olika bakgrund. Hon får nu 50 000 kronor i ett stipendium för att utveckla sitt ledarskap.  

– Det var jättekul, väldigt ärofyllt, säger Andra Farhad till Nytt i Flempan om ceremonin.
Den 18 maj kommer Andra Farhad föreläsa på Södertörns högskola.

– Jag vill inspirera andra till att bygga det liv som de vill ha, säger hon.