Förslagstavlan inne på biblioteket. Foto: Johanna Emnéus Ekström

Studenters synpunkter blir verklighet

Av Annie Mellbert
I tre veckor har det funnits en förslagstavla inne på Södertörns högskolebibliotek där besökare kunnat lämna synpunkter. Man har redan nu vidtagit åtgärder och börjat klä om de slitna möblerna.

Tanken bakom förslagstavlan är att biblioteket vill ta del av besökarnas åsikter för att kunna skapa framtidens bibliotek och en bättre miljö.

– Vi jobbar ca 20 personer internt inom en arbetsgrupp på biblioteket en halv dag, där man tar ut olika ”teman”. Det man kan åtgärda snabbt görs på en gång, säger Ann-Sofie Wennbrink, samordnare för lärande miljön på biblioteket.

Mycket av det som står på tavlan är återkommande som till exempel, fler eluttag, bättre datorer och fritt wifi för alla besökare.

– Jag tycker att det är viktigt att ha bra internet som inte gör att man kopplas bort, säger Matilda Holst, student på Södertörn.

Fler grupprum och bord finns det också många synpunkter om.

– Man kanske skulle kunna dra ner bokningstiden på grupprummen, så att man max kan ha det bokat tre timmar, säger Erika Åkerlind, student på Södertörn.

När det kommer till de större åtgärderna tar det ofta längre tid och både budget samt högre makter kan spela roll i dessa åtgärden.

– Det är en pågående process med att förbättra biblioteket, som vi har hållit på med i flera år, säger Ann-Sofie.

Det har strömmat in olika tips och synpunkter under de veckor man har haft uppe tavlan. Personalen tar en bild och suddar tavlan flera gånger i veckan, för att sedan hänga upp bilderna vid sidan av. Det har kommit in mycket fler tips än vad man trodde.

Biblioteket har olika kanaler man kan vända sig till om man har synpunkter som till exempel, tyck till på deras hemsida eller så kan man vända sig direkt till infodisken. Förslagstavlan kommer även vara uppe en vecka till.