Matkön på Allé Elva. Foto: Johanna Emnéus Ekström

Färre äter på nya Campusrestaurangen

Av Johanna Emnéus Ekström
Sedan en tid tillbaka har Högskolerestauranger tagit över restauranglokalerna under biblioteket på Södertörn och antalet kunder har minskat kraftigt.

– Jag tycker kassasystemet är mycket krångligare nu, man vet aldrig vilken kö man ska stå i efter att man redan betalat i maskinen berättar en kund i matkön.

 

Sedan Allé Elva tog över har antalet matgäster minskat; uppemot hundra färre gäster per dag jämfört med tidigare hos Matmakarna. En sak som får kritik är kösystemet. Något som är nytt för terminen är systemet med påfyllnads kort som ger kunder 10 % rabatt.

 

– Till en början rådde en del förvirring kring kösystemet eftersom vi ändrade placering på kassan och införde ett nytt betalningssystem när vi tog över lokalerna, berättar Jennifer Modén som är platschef på Allé Elva.

 

Norbert Götz som var en trogen kund till Matmakarna menar att han går till restaurangen allt mer sällan efter ägarbytet på grund av det förvirrande kösystemet och ett smalare utbud.  

 

Trots minskningen är kön lång när klockan slår tolv. Hungriga gäster dividerar om vilken av rätterna de ska välja som är uppdukade på ett litet bord framför menyn. Det är mycket som är nytt med den nya restaurangen, bland annat har konceptet med dagens kött, fisk och vegetariska rätt samt soppa tagits bort och istället har restaurangen satsat på att alltid ha en vegansk rätt och varierande kött eller fiskrätter.

 

– Vi vill komma bort från skolmatsals känslan och visa att det är en riktig restaurang berättar platschef Jennifer Modén.

 

Ett aktivt miljötänk och ekologiska varor är något som restaurangen har satsat mycket på, till exempel är 50% av råvarorna på salladsbordet miljömärkta.

 

– Jag gillar att det alltid finns ett veganskt alternativ eftersom jag är vegan, säger en annan kund.

Trots det nya miljötänket är det flera som har bojkottat den nya restaurangen. Ett flertal lärare går inte längre till skolrestaurangen eftersom de anser att råvarorna är sämre och att maten inte är lika god.