Rulltrappan är äntligen igång igen. Foto: Cecilia Bremark

Glädjande besked för resenärerna – rulltrappan är igång igen

Rulltrapporna på Flemingsbergs station har varit avstängda i flera veckors tid på grund av renovering. Detta är någonting som skapat både trängsel och frustration bland resenärerna. – Det var så mycket folk på perrongen att jag var tvungen att ta ett tidigare tåg för att komma i tid, säger Erika Wiklund, student på Södertörns högskola. Men nu är rulltrapporna äntligen igång igen.

De 22 000 resenärerna som går genom stationen varje dag har blivit hänvisade till trappan eller hissen under tiden rulltrapporna varit ur funktion. Hissen har dock sällan fungerat som den ska, så nästan samtliga resenärer har behövt ta sig via trappan. Sammy Ari, kundservicevärd på SL, berättar för Nytt i Flempan att anledningen till avstängningen av rulltrapporna är att de har renoverats på grund av tekniska fel.
   Vidare berättar Sammy Ari att det inte funnits tillräckligt med personal för att bemanna rulltrappan på heltid, vilket har lett till att de under längre perioder inte har fungerat.

Under tisdag morgon möttes dock resenärerna av glädjande besked – rulltrappan var äntligen igång igen. Detta var någonting Fanny Erksén, student på Södertörns högskola, var lättad över.
   – Det känns verkligen jätteskönt. Det går snabbare att komma till skolan och man slipper den jobbiga trängseln.

Hela Flemingsbergs station är under stor ombyggnation och förväntas att vara klar 2018.