Det är organisationen SöderS som anordnar evenemangen på skolan

Det är organisationen SöderS som anordnar evenemangen på skolan. Foto: Arseny Selov

På uppdrag som eventkoordinator

Av Arseny Selov
Evenemang, träffar och fester är en stor del av studentlivet. De skapar gemenskap, underhåller studenterna och är en bra möjlighet att träffa nya vänner. På Södertörn är det studentkåren SöderS som i samarbete med studentföreningar organiserar evenemang och aktiviteter. Det största ansvaret ligger på eventkoordinator.

Idag har Johanna Granander ett förtroendeuppdrag som eventkoordinator på SöderS. Hon har en bred kompetens inom kommunikation, organisation och marknadsföring. Johannas högskolestudier började med statsvetenskap på Försvarshögskolan och sedan fortsatte hon studera journalistik på Södertörns högskola. Hon avslutade sina studier med en kurs i media- och kommunikationsvetenskap. Samtidigt var hon aktiv i föreningen SH Radio som ansvarig för marknadsföringen.

— Min vanliga arbetsdag kan beskrivas som kommunikation för samverkan.

Johanna har ett brett ansvarsområde. Hon agerar som mellanlänken vid samspel med Södertörns studentföreningar och arbetspartners som till exempel Drivhuset. Det är henne som föreningar kontaktar när de vill boka en lokal, få rådgivning eller för att hitta partners vid arrangemang av större fester. Det är även Johanna som föreslår typen av event för föreningarna, utser kontaktpersoner, och presenterar marknadsföringsförslag till SöderS kommunikatör.

Evenemang hos SöderS marknadsförs genom flera olika kanaler. Planeringen kan genomföras av Johanna, men marknadsföringen av projekt sköts av studentkårens kommunikatör, Markus Johnson. Det är kommunikatören som exempelvis sammanställer nyhetsbrevet NewS och sköter SöderS officiella webbplats och sidor på Instagram samt Facebook.

— Jag har inte tid att sitta och fundera.

Inspirationen till evenemangen kommer både från studenter och de 15 aktiva studentföreningar som ständigt fyller organisationens mejl med synpunkter, tips och förslag. Så det är alltid något som är på gång. Som eventkoordinator sitter Johanna i mitten av allt och hennes insats är viktig för förverkligandet av de mest eftertraktade idéerna.

Ett exempel på evenemang som Johanna organiserar är Sommarfesten 2018 den 18 maj. Detta är nästa stora evenemang och det äger rum på SöderS pub. Festen ska organiseras genom samarbete mellan flera olika studentföreningar, så det förväntas ett jättestort och mångsidigt sällskap som ska fira kommande terminsavslutning den dagen.

— Största utmaningen vid arrangemang är att tro på sig själv och komma ihåg att allt löser sig.

Att organisera ett event som potentiellt kan samla ihop hela campus är inte ett enkelt arbete. Enligt Johanna, är den svåraste uppgiften för eventkoordinatorn att tro på sina egna förmågor. Stress är något som kan få en att tappa tron på att allt löser sig själv. Men även när man stöter på hinder, finns det alltid stöd från studentföreningar och SöderS kansli.