En Nobelusbyggnad på Campus Flemingsberg. Foto: Amanda Zaza

Bostadsmöjligheter på campus

Att hitta studentbostäder i Stockholm är inte alltid lätt, därför är det viktigt att ha lite koll innan man börjar leta.
KTH:s tips: Stå i fler köer, du ökar dina chanser om du står i många köer. Kolla upp pendlingsavståndet mellan campus och bostad.
Södertörns tips: Ansök tidigt, helst direkt när du sökt till högskolan eller universitetet.
Karolinska Institutets tips: Kolla ALLA möjligheter, andrahandsboende, delat boende och lediga rum. Kom ihåg att vara folkbokförd i din studieort!

Enligt Byggvesta AB blev storsatsningen Nobelus färdigt år 2017/2018. Projektet resulterade i 433 nya studentlägenheter. Lägenheterna är mellan 25 och 80 kvadratmeter, och passar för studenter, doktorander och forskare, med eller utan familj.

Emilia Lindholm Fjeld studerar på Södertörns högskola. Hon bor i en trea i det nybyggda Nobelus på campus Flemingsberg tillsammans med sin pojkvän. Hon trivs bra och tycker det är skönt att ha nära till skolan.

– Det är fräscht och fint, men lite för dyrt. Det är dessutom tråkigt att vi måste flytta direkt när jag är färdig med studierna, säger hon.

Lovisa Sundström är en annan Södertörnsstudent som bor i Nobelus. Hon tycker liksom Emilia att det är skönt att ha nära till skolan.

– Det är bra, men det är ju inte min drömlägenhet. Jag har tak över huvudet och det räcker för nu.

På Campus Flemingsberg ryms fem universitet och högskolor, detta gör campusområdet till det åttonde största i landet. På högskolorna går totalt 17 000 studenter som potentiellt behöver ett boende. På skolornas hemsidor finns tips till studenter som söker boende.