Josefine Caarle i fatboy rummet på Södertörns Högskola, Foto: Amanda Zaza

Från tv-rutan till Södertörns ­ föreläsningssalar

Josefine Caarle vann den sjunde säsongen av Paradise Hotel. Idag studerar hon IT, medier och design. Ett treårigt program på Södertörns högskola. Vid sidan av studierna arbetar hon som influencer och har över 160 000 följare på sina digitala kanaler.
Katt eller hund? – Hund
Te eller Kaffe? – Kaffe
Öl eller Prosecco? – Prosecco
För eller efterfest? – Förfest
PH eller SH? – PH

Efter vinsten av Paradise Hotel kände sig Josefine Caarle vilsen. Hon kände sig otillfredsställd och ville göra något mer utmanande. Trots det visste hon inte vilken riktning i livet hon skulle ta, om hon ville stanna kvar i rampljuset eller inte.

– Det är viktigt att känna att man utvecklas och kommer någon vart, jag kände att jag inte gjorde det. Därför tog jag tag i att plugga och jag är jättenöjd över det beslutet.

Att kombinera studier och livet i offentligheten

Att hitta rätt utbildning är inte alltid lätt. Josefine Caarle har velat plugga sen gymnasiet men tycker att det handlar om att hitta rätt timing och att ha en bra magkänsla. Programmet har hittills levt upp till hennes förväntningar men det är många uppgifter på samma gång.

– Det är kul, men allt är också så fruktansvärt svårt, så jag blir ju helt knäpp. Jag vill ju lära mig allt vi gör, säger hon.

Josefine Caarle är influencer och Youtuber, och arbetar med det vid sidan av studierna. Hon tycker om sitt jobb mer än vad hon gjorde innan hon började plugga. Tillsammans med sin studiegrupp är hon ofta i skolan från tidiga mornar till sena eftermiddagar. Det resulterar i att hon ofta måste jobba på helger och kvällar.

– Nu gör jag allt för att jag vill och inte för att jag måste, både med jobb och skola. Men det gäller att hitta luckor. På helger får jag spela in upp till fyra inslag så att jag har material på lager.

Livet efter Paradise Hotel

Livet förändrades inte drastiskt för Josefine Caarle efter Paradise Hotel. Hon umgås fortfarande med samma personer som hon gjorde innan. Hon har lite av pengarna kvar på kontot, trots att hon spenderat en del på utrustning för sin Youtube karriär. 

– Förut såg jag pengarna på kontot som guld och gröna skogar, men idag är jag inte lika försiktig, skrattar Josefine Caarle.

Hon ångrar inte att hon har varit med i Paradise Hotel. Hade hon inte deltagit i Paradise Hotel hade hon inte heller sysslat med YouTube och Instagram, som är hennes främsta inkomstkällor. Hon tror inte heller att det kommer påverka henne negativt när hon kommer ut i arbetslivet.

–Jag trodde att Paradise skulle förstöra mitt liv, men det handlar inte om vad du gör, utan hur du gör det.