Jennifer Modén, platschef på Prego Tolvan. Foto: Ludwig Vesterström

Café i Logos

Jennifer Modén är platschef vid det nyöppnade caféet i Logos-huset på Södertörns högskola. Hon berättar att Prego Tolvan öppnat upp efter önskan av högskolan.

Sedan början av november finns ett nytt café i Logos-huset på Södertörns högskola. Jennifer Modén förklarar att det främst är polisstudenter som håller till där, men även andra studenter. Polisen har en ny byggnad i närheten och många som arbetar i campusområdet kommer till caféet.

– Jag tycker att vi har ett bra kundflöde. Det kommer i perioder, säger Jennifer Modén.

Prego ägs av Högskolerestauranger AB och har etablerat sig på Södertörns högskola under hösten 2017 då de tog över efter tidigare café- och restaurangverksamhet. Prego som ligger vid biblioteket och restaurangen Allé Elva ägs av samma koncern.

 

Många caféer på Södertörn

När Södertörns högskola tog över byggnaden från Karolinska Universitetssjukhuset ville de fortsätta att bedriva caféverksamhet där. En förfrågan lades ut i oktober och Prego var snabba med att söka.

– Jag skulle vilja säga att vi alltid är öppna för nya möjligheter. Jag vet inte om det är maxat på Södertörn nu, att det inte finns utrymme för fler caféer på området, menar Jennifer Modén.

Det finns många caféer och restauranger på campus, vilket innebär att konkurrensen är stor. För att locka kunder samarbetar Prego bland annat med Studentkortet. De har även ett eget studentkort som man kan sätta in pengar på för att få rabatt när man handlar med det i deras caféer och restauranger.

Utbudet är detsamma som i deras andra café. Öppettiderna är måndag till fredag 7.30 till 15.00.

Musikhjälpen

Högskolerestauranger AB stöder Musikhjälpen och man kan bidra genom att skänka några kronor mellan den 5 och 14 december. I år är temat ”Alla har rätt att funka olika”.

– Förra året skänkte vi över 132 000 kronor till Musikhjälpen, meddelar Jennifer Modén.