Den senaste uppdateringen av den nya webbplatsen bredvid den nuvarande versionen. Foto: sh.se

Södertörns hemsida tar ny riktning

Den första mars lanseras den nya versionen av Södertörns webbsida. Den senaste webbplatsen publicerades 2011 och nu är det dags för en förändring.

Efter att ansökningarna till Södertörns högskola har sjunkit en del har kommunikationsavdelningen kommit fram till att det är dags för ett lyft. Därför ska man lansera en ny teknisk plattform med en ny design, som ska förenkla för både nya och gamla studenter.

– Det har varit ett omfattande förarbete. Vi har avvecklat den gamla designen och förhoppningsvis skapat en ny förenklad, säger Marie Sterner, projektledare för den nya webbplatsen.

Dagens studenter i fokus

Idag är ungefär 70 procent av webbsidans besökare redan studenter på Södertörns högskola. Det innebär att man har fokuserat på att göra det så smidigt som möjligt för studenter att orientera sig på sidan.

– Studenterna kommer få en egen ingång som kommer att rymma alla nödvändigheter de behöver i studievardagen, säger Sterner.

Inspirationen kommer från amerikanska universitetssidor men man har också tittat på andra lärosäten. Med tanke på att allt från färg till innehåll har omarbetats hoppas kommunikationsavdelningen att webbsidan kommer locka till sig fler studenter.

– Förhoppningsvis ska det bli enkelt när man är ny. Man ska lätt kunna hitta information om hjälp och stöd men också information inför skolstarten, säger Sterner.

För att undvika buggar har man bestämt sig för att inte göra några fler uppdateringar efter december. I januari och februari kommer man testa den slutgiltiga versionen som lanseras i mars.

– Vi är öppna för feedback från studenterna och vill utvecklas med dem.

Läs också: