Studentpastorn vid Universitetskyrkan

Uppesittarkväll på Södertörns bibliotek

Av Latifa Rohani
Måndagen den 29 april kl. 14-21 äger uppesittarkvällen rum på Södertörns skolbibliotek. –Tanken är att hjälpa studenter med uppsatser eller om de behöver något annat stöd, säger Elisabet Ravelojaona studentpastor vid Södertörns högskola

Varje vår arrangeras uppesittarkvällen på Södertörns Högskolas bibliotek. Det är Biblioteket, Studentavdelningen, Studieverkstan, SöderS och Universitetskyrkan som ligger bakom kvällen.

– Det är tredje eller fjärde året som uppesittarkvällen anordnas, antingen i maj eller april, säger Elisabet.

Under eftermiddagen och kvällen kommer flera miniföreläsningar hållas som man kan ta del av mellan studierna. Här är programmet för kvällen:

  • Kl. 14:00: Lär dig hantera stress - erbjuds av studentavdelningen.

  • Kl. 15:00: Undvik plagiat och referera rätt - av studieverkstan och biblioteket.

  • Kl. 16:00: Varva ner och släpp alla tankar - kyrkan håller i en meditationsstund.

  • Kl. 17:00: Vägen till examen. Kurser och program som hålls av studie- och karriär vägledare.

  • Kl. 18:00: Muntliga strategier för en lyckad opposition.

  • Kl. 19:00: De eller dem? Se upp för språkliga fällor!

– Meditationen är till för att slappna av och hjälper hjärnan att vila. Varje tisdag erbjuder kyrkan ett meditationspass på femton minuter, säger Studentpastorn Elisabet.

Under kvällen får man även chans att ställa frågor, diskutera och bolla tankar med representanter för de olika verksamheterna.

Michaela Nydahl pluggar personalvetarprogrammet på Södertörn. Hon upplever ofta att det är många studenter som inte vet om att det finns hjälp att få här på högskolan.

– Det är jättebra om man vill få vägledning i sina studier och hjälp med att skriva uppsatser. Det är också bra att bli erbjuden att träffa personer från de olika verksamheterna, säger hon.