Städteamet från Rengörare Näslund. Foto: Adriano Visconti

Ren succé på Södertörns högskola

Av Adriano Visconti
Södertörns högskolas städteam består av 13 medarbetare, som varje dag ser till att skolan hålls ren och fräsch. Nytt i Flempan träffade Peen och Songul, som är anställda på Rengörare Näslund, företaget som sköter städningen på skolan

Rengörare Näslund är ett ganska färskt företag som har funnits på skolan sedan januari och ambitionen är att stanna kvar ett tag. Teamet cirkulerar runt campusområdet som består av sju våningar och flera hus. Där städar de varje dag mellan 06:00 och 15:00. Städarna finns på plats även lördagar då endast med fokus på städning av biblioteket.

– Vi är ett dream team, vi arbetar jättebra tillsammans, säger Songul , som snart arbetat på skolan i 15 år.

En anledning till varför många stannat kvar på sitt jobb är enligt dem den fina gemenskapen och att de har roligt tillsammans. Det är ett slitsamt arbete som tröttar ut kroppen men de väljer att lyfta det positiva och den fina gemenskapen som skapats i gruppen.

Det handlar om vänskap som utvecklats till något utöver det vanliga genom åren. Det kan veteranen Songul intyga, som beskrivs som ”en riktigt klippa”, av gruppchefen.

Södertörns högskola är en stor skola och har 10 577 studenter enligt den senaste årsredovisningen.

Hur klarar ni av att städa så stora områden med enbart 13 anställda?

– Vi är uppdelade på olika områden. Vi pushar varandra och hjälper varandra som team, säger Songul.