Idag bjuder filosofiföreningen förnusftsvidrigt på frukost i SöderS pub.

Idag är det frukost , imorgon karaoke kväll. Foto: Arseny Selov

Gött häng och social gemenskap

Av Adriano Visconti
Imorgon fredag är det dags för karaokekväll på SöderS pub. Evenemanget drar igång kl.17.00 och håller på under kvällen. Puben är öppen onsdagar och fredagar och är känd för att mellan varven erbjuda sprakande evenemang.

Terminen lider nu mot sitt slut och många trötta studenter spenderar dagarna i skolan i väntan på efterlängtad sommarledighet. Men imorgon, fredagen efter löning, är det dags för karaokekväll i puben.

– Jag hoppas det blir lite tryck imorgon, det är ju trots allt löning. Kom förbi för lite gött häng, säger Birk Davidsson, en frekvent besökare av studentpuben.

 

 

Birk Davidsson är en av många studenter som besöker puben. Foto: Adriano Visconti

 

Birk är journaliststudent som efter en tenta eller föreläsning gärna svänger förbi skolans pub. Precis som många andra studenter kan Birk Davidsson ibland känna sig lite sliten efter en lång vecka. Då kan det vara skönt att koppla av och umgås med polarna.

De som ligger bakom evenemanget är Södertörns egna studentkår. Eventet marknadsförs av Falmetta ”Falle” Mohamed som är inne på sin andra termin i nationalekonomi. Han har arbetat på puben sedan studiestarten och är idag med i styrelsen.

– Jag tar hand om alla evenemang, och målet är att skapa en gemenskap bland studenterna,säger Falle.

Enligt Falle har puben planer på liknande evenemang framöver. Om du inte har möjlighet att besöka puben imorgon, följ pubens Instagram- och Facebook-sidor för uppdatering om framtida evenemang.