Norton Lamberg, ordförande för Ingenjörssektionen Flemingsberg. Foto: Clara Skjönberg Zahui

Guide till KTH:s föreningsliv

KTH Flemingsberg kan kännas långt från stan och KTH:s rika studentföreningsliv, men det finns även möjligheter för studenterna vid Campus Flemingsberg att delta och engagera sig.

I Flemingsberg har KTH två sektioner. Sektionen för medicinsk teknik och Ingenjörssektionen Flemingsberg. Den första är, precis som det låter, för studenterna som läser medicinsk teknik och den andra är för alla övriga studenter på KTH Flemingsberg.

De två sektionerna har dessutom andra organ under sig som gör olika saker. Nytt i Flempan har pratat med sektionerna om vad de gör.

 

Ingenjörssektionen Flemingsberg

Styrelsen

Vilka är ni?

Vi är Ingenjörssektionen Flemingsberg styrelse.

 

Vad gör ni?

Vi ser till att alla organ och nämnder inom våran sektion kan bli det bästa de kan bli. Vi vill se till att alla våra sektionsmedlemmar kan forma sektionen till vad de vill att det ska vara!

 

Hur går man med?

Alla som studerar på KTH Flemingsberg och har betalat sin avgift till Tekniska högskolans studentkår (THS) får ansöka om att bli medlem i styrelsen. Det kan man göra på ett av våra sektionsmöten.

Det kostar inget att vara medlem i styrelsen förutom avgiften till THS. Tvärtom får man vissa förmåner som tillgång till exklusiva event.

 

Vilken är er nästa aktivitet?
Vi har två sektionsmöten planerade. Det första är den 29 april, där kommer medlemmarna bland annat få möjlighet att tycka till om sektionens verksamhet. Det andra mötet är den 14 maj. Då kommer våra medlemmar få möjlighet att ansöka till olika poster inom sektionen. Bland annat ska posten som ordförande för Idrottsgruppsordförande tillsättas.

 

SPRUPPEN

Vilka är ni?

Vi är SPRUPPEN, Ingenjörssektionen Flemingsbergs spelgrupp.

 

Vad gör ni?

Vi anordnar spelkvällar för våra medlemmar. Vi sätter oss en kväll efter studierna eller på en helg och slappnar av och spelar lite spel bland vänner.

 

För det mesta spelar vi brädspel, kortspel, eller tärningsspel men vi anpassar oss väldigt mycket efter vad våra medlemmar vill göra, förutsatt att det är spelrelaterat.

Hur går man med?

Gå med i vår Facebookgrupp!

 

Våra vanliga spelkvällar kostar inget, men om vi anordnar något speciellt event kan man behöva betala inträde.

 

Vilken är er nästa aktivitet?

Vi planerar att hålla en spelkväll den 2 maj 17.00.

 

IGOR

Vilka är ni?

Vi är IGOR, Idrottsgruppen för Ingenjörssektionen Flemingsberg.

 

Vad gör ni?

Vi anordnar alla idrottsaktiviteter inom sektionen.

 

Varje vecka har vi ett event i Fleminhallen, nära pendeltågsstationen. Våra medlemmar bestämmer vad vi gör, oftast blir det innebandy eller volleyboll. Men vi har gjort andra saker också som exempelvis yoga på Medfit.

 

Hur går man med?

Man går med via vår Facebooksida och det kostar inget. Det är ett roligt sätt att träffa och lära känna varandra.

 

Vilken är er nästa aktivitet?

Vi har aktiviteter varje onsdag 17.30-18.30. Nästa är den 1 maj, då ska vi spela innebandy och badminton i Fleminghallen.

 

Sektionen för medicinsk teknik

Vilka är ni?

Sektionen för medicinsk teknik på KTH.

 

Vad gör ni?

Vi sköter mottagning, studiebevakning och annat som gör utbildningen nyttigare, roligare och mer lärorik.

Man kan engagera sig i nästan vad som helst som har med skolans studentliv att göra.

 

Hur går man med?

För att bli medlem måste man vara medlem vid THS och läsa Civilingenjörsprogrammet Medicinsk teknik på KTH. Det kostar ungefär 370 kronor per år.

 

Vilken är er nästa aktivitet?

Vår nästa planerade aktivitet är en vårbal 27 april, det kommer bli en otroligt rolig tillställning.