Bild på Röda Korsets högskolas skylt. Foto: Clara Skjönberg Zahui

Röda Korsets högskola i topp

En av högskolorna med störst ökning av antal ansökningar i Sverige är Röda Korsets högskola. Marja Schuster, utbildningsdekan, tror att läget i Flemingsberg är en förklaring.

Inför höstterminen är Röda Korsets högskola tillsammans med Chalmers tekniska högskola, den skola med störst ökning av antalet ansökningar, enligt universitets- och högskolerådet. Röda Korsets högskola erbjuder sjuksköterskeutbildningar på grund- och fortsättningsnivå.

 

Sjuksköterskeutbildningen på Röda Korsets högskola är den mest populära i Stockholm.

– Skolan har historiskt legat högt gällande ansökningar, det är inget nytt, säger Marja Schuster, lektor och utbildningsdekan på Röda Korset. Jämfört med andra sjuksköterskeutbildningar har vi också större andel män.

 

Det finns olika förklaringar till Röda Korsets högskolas popularitet, enligt Marja Schuster. Bland annat tror hon att skolans globala profil lockar. Röda Korset är världens största humanitära organisation och har ett starkt varumärke.

 

Placeringen i Flemingsberg är också en fördel, säger hon. Skolan flyttade till Campus Flemingsberg 2016 och har efter flytten haft en positiv utveckling.

– Vi ser att flytten till Flemingsberg gett skolan ett lyft. Utifrån vår Röda Korset-profil är vi i rätt miljö med stora möjligheter till fortsatt utveckling, Vårt samarbete med andra lärosäten på campus är en viktig del.