Södertörns Högskola fick priset för bästa informationssajt Foto: Stina Stjernqvist

Södertörns högskolas hemsida blev årets bästa informationssajt

I onsdags tilldelades Södertörns högskolas hemsida Publishingspriset. Prisutdelningen ägde rum i Berns salonger i Stockholm. Högskolan vann i kategorin informationssajter, där sju webbsidor var nominerade.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd pristävling för filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker - på svenska eller engelska. Sedan 1990 har Publishingpriset uppmärksammat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. I år tog Södertörns högskola hem priset för årets bästa informationssajt.

– Att få det här priset är jätteroligt! Projektgruppen bakom hemsidan har jobbat fokuserat och stenhårt. Även om vi haft en hel del motgångar så har vi alltid trott på vad vi har producerat, vilket priset nu bekräftar, säger Marie Sterner som har varit projektledare för den nya hemsidan.

"En bekräftelse på att vi har tänkt rätt"

Sofie Ros som är kommunikatör på Södertörn och Victor Takala som ingår i projektgruppen är stolta över priset.

– Att få det här priset är jätteroligt och jättekul. En bekräftelse på att vi har tänkt rätt, säger Victor och Sofie.

När den nya hemsidan skulle tas fram så började projektgruppen med en kartläggning. Den tidigare sajten fungerade inte i mobilen och plattformen tappade besökare. Projektgruppen tog reda på vilka besökare hemsidan hade och vad de ville kunna göra på den.

Andra akademiska hemsidor har sämre struktur

Genom statistik och användarundersökningar framgick det att studenterna är webbplatsen huvudsakliga målgrupp.

– Till skillnad från den förra så har det gjorts en ny innehållsstruktur som skiljer sig mycket från andra akademiska hemsidor. Vi har utgått från målgruppens behov av information, istället för ett inifrån-och uteperspektiv. Vi använder även löpande användningstester som säkerställer att vi är på rätt väg hela tiden, säger Marie Sterner.

Kreativ menylösning och bra sökfunktion

Publishingprisets jury består av verksamma kommunikatörer som fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister, redaktörer och användbarhetsexperter.

Juryns motivering till hemsidan: ”För en genomarbetad sajt med kreativ menylösning, bra sökfunktion och utmärkt navigering i mobilen”

Förutom ära och beröm får vinnarna en statyett samt diplom.