Nancy Guerrero är en personerna som förlorar jobbet. Foto: Anton Lundholm.

Personal sägs upp när nya Infocenter öppnar

När nya Infocenter öppnar på Södertörns högskola kommer den gamla personalen att få lämna sina jobb. De har valt att anställa helt ny personal som ersätter de nuvarande receptionisterna.

Tidigare har Nytt i Flempan rapporterat om det nya infocentret som öppnar efter nyårsskiftet på plan fem. Tanken är ett samlat center som kommer underlätta för både studenter och de anställda. I informationscentret ska det bli lättare att få hjälp utan att behöva springa runt till olika receptioner i olika ärenden, då allt kommer vara samlat på samma ställe. 

 

Nancy Guerrero är receptionist i nuvarande Mediecenter på Södertörn. Hon kommer sluta på sin tjänst den 20 december. Någon förlängning blir det inte för henne eller hennes kollegor.

 

– Jag tycker det känns oschysst mot oss, varför gör de så här?, säger Nancy Guerrero. 

 

Trots att hon visste att hon inte skulle jobba kvar nästa år tycker hon att behandlingen av hennes medarbetare och henne själv inte känns bra. Hon menar att anställningen av ny personal till nya informationscentret känns onödigt när det redan finns kompetent personal. 

 

Sofia Karlsson som är enhetschef för Infocenter förklarar hur processen gått till för anställningen av den nya personalen. 

 

– Vi har anställt sex nya informationskoordinatorer som redan har börjat jobba. De har mycket erfarenhet sen tidigare och har en blandad bakgrund i arbetslivet, vilket vi kände var viktigt då de kommer jobba med många olika saker. 

 

Enhetschefen menar att vem som helst fick söka de sex tjänster som låg ute. De krav som fanns var att man skulle ha minst 60 högskolepoäng och erfarenhet av service. Förutom dessa två delar var ansökan helt öppen för vem som helst. De nuvarande anställda kunde alltså söka om man kunde uppfylla kraven. 

 

– Det var ett vägval av högskolan då det nya Infocenter kommer vara en helt ny verksamhet. De nuvarande receptionerna och hjälp-centralerna kommer inte flyttas över som de är nu utan det blir en ny roll som anställd där. 

 

Sofia Karlsson berättar att beslutet att inte flytta över nuvarande personalen till den nya delen inte var hennes val. Uppgiften hon fick var att anställa en ny grupp av koordinatorer. Beslutet att anställa nya personer togs innan hon blev enhetschef. 

 

Om det var rätt val och hur det blir med den nya personalen vill hon inte spekulera i nu.

 

– Omöjligt att se hur det blir med den nya personalen och den nya verksamheten nu. Vi ska göra en utvärdering om ett år av projektet. 

 

Det nya infocentret öppnar den 7 januari 2020. 

Läs också: