Josef Westling blev vald till ordförande vid SÖFREs föreningsstämma Foto: Daniel Öberg

Ny ordförande vald för SÖFRE

På onsdagen hölls en extrainsatt föreningsstämma för Södertörns Förenade Ekonomer, SÖFRE. Mötet, vars huvudsakliga syfte var att ta fram en ny styrelseordförande och välja in en ny styrelse för verksamhetsåret 2020, besöktes av uppskattningsvis hundra föreningsmedlemmar.

Ett jämt race om ordförandeskapet för studentföreningen SÖFRE utspelades under onsdagen. Efter en sluten voteringen kunde Josef Westling till slut titulera sig som styrelseordförande.

– Att medlemmarna har detta förtroende för mig och litar på min förmåga att leda föreningen i rätt riktning känns helt fantastiskt. Detta är ett mål jag har arbetat mot under en längre tid, och har genom tidigare engagemang i föreningen samlat på mig gott om erfarenhet inför detta förtroendeuppdrag, säger Josef Westling.

SÖFRE är skolans största studentförening och har funnits sedan 1999. Föreningens syfte är att berika ekonomistudenternas studietid.

– Mina förväntningar för kommande år är att vi ska fortsätta sprida den gemenskap och glädje som föreningen står för. Att vi i styrelsen tillsammans med våra medlemmar ska fortsätta driva utvecklingen av föreningen framåt, och ha väldigt roligt på vägen, säger Josef Westling.