Stand up-kväll arrangeras i SöderS pub den 4 december. Foto: Marcus Ytter

Marcus Berggren uppträder på SöderS Pub

Av Pia Kald
Den 4 december är det stand up-kväll på SöderS Pub. Under kvällen kommer komikern Marcus Berggren uppträda tillsammans med tre andra komiker.

– Jag tycker det ska bli svinkul att Marcus Berggren kommer hit, säger Alicia Price Andersson, som är ordförande på SöderS Pub. Det är kul med extra stjärnglans!

Det är SöderS och TUG (föreningen Turister utan gränser) som anordnar en stand up-kväll på SöderS Pub i F-huset.

– Varje termin har vi traditionellt ett stand up-uppträdande första veckan på terminen. I början av september hade vi den första stand up-kvällen, säger Alicia Price Andersson. Det var Isak Wahlberg, klubbägare och komiker på stand-up klubben C.B. Comedy på Södermalm, som var konferencier den kvällen. Det blev väldigt lyckat, säger hon.

Den 4 december är det dags för terminens andra stand up-kväll.

– När han hörde av sig och ville arrangera en ny stand-up-kväll, tyckte vi självklart att det var en jättebra idé. Det är alltid kul med lite extra som händer än på en vanlig pubkväll, säger Alicia Price Andersson.

Marcus Berggren som kommer till SöderS pub är en välkänd komiker. Han är programledare i Sveriges Radio P3:s Morgonpasset, har en podd och en populär Youtube-kanal. Utöver Isak Wahlberg och Marcus Berggren kommer även komikerna Felicia Jackson och John Gillberg att uppträda. Det är redan 300 anmälda till eventet på Facebook.

Komikerna kommer att gå på scenen vid 19-tiden, men puben kommer att öppna redan klockan 15. Eventet är till för alla som studerar på Campus och det är gratis. Det är dock billigare priser för medlemmar i SöderS. Puben ägs av kåren och vinsten går tillbaka till medlemmarna i form av olika gratis event.

– Vi har även ett socialt ansvar, det handlar inte bara om att dricka, utan ska vara en naturlig plats att umgås på, avslutar Alicia Price Andersson.