Marcus Berggren på stand up-kvällen på SöderS Pub. Bild: Pia Kald

Marcus Berggren gjorde succé på SöderS Pub

Av Pia Kald
På onsdagen var det stand up-kväll på SöderS Pub. Under kvällen uppträdde Marcus Berggren och tre andra komiker. Nytt i Flempan:s Pia Kald var där.

– Jag är jättenöjd med giget, sade Marcus Berggren efter sin medverkan på stand up-kvällen på SöderS Pub. Det var mycket bättre än förra gången jag var här, det var jättebra publik.

Den här kvällen var det mer än 300 personer i publiken. Många kom från andra studentföreningar på campusområdet för att umgås och underhållas av stand up-komikerna.

Isak Wahlberg som är ansvarig för två stand-up klubbar på Södermalm, var den sammanhållande länken mellan artisterna.

– Jag gillar att uppträda för en ung publik, som det är på Södertörns högskola. Det passar mina skämt bra. Jag gillar att improvisera och skämtar mycket kring min tid som student, sade Isak Wahlberg.

Isak Wahlberg inledde och skämtade om både familjen Wahlgren – som han inte är släkt med – och sig själv. Sedan uppträde John Gillberg, som på ett humoristiskt sätt beskrev de problem som en längre person, som han själv, kan ha i relationer till korta personer.

Efter en kortare paus uppträdde Marcus Berggren, känd från bland annat Morgonpasset i P3 och som krönikör i Göteborgs-Posten. Marcus Berggren fick genast bra kontakt med publiken och drev med sig själv och sina brister. Många av skämten handlade om hans mående och problem. Sist av alla var komikern Felicia Jackson, som har podden Ja, jaja Podcast tillsammans komikern Elinor Svensson.

Ordföranden för SöderS Pub, Alicia Price Andersson, är väldigt nöjd med pub-kvällen.

– Det var mer folk än förväntat och stämningen var jättebra, säger hon.