Här skulle studenterna på Sjödalsgymnasiet sprungit ut i juni. Foto: Alexander Hannervall

Studentfirandet i Huddinge inställt

I måndags kom Huddinge kommun med besked om att det årliga studentfirandet kommer ställas in på grund av risken för spridning av covid-19. Åtgärden är en följd av de nya restriktioner som regeringen presenterade i fredags.

De traditionella tillställningar som kommer ställas in är mösspåtagning, bal, utspring och studentflaksåk. Beskedet har mottagits med stor besvikelse från avgångseleverna men

Patrik Forshage är direktör för gymnasie- och arbetsmarknadsförvaltningen på Huddinge kommun menar att vissa ställt sig positiva till att beskedet kom så tidigt.

– Det är en stor besvikelse. Studenterna har sett fram emot detta under en lång tid, men nu finns det möjlighet att hinna boka av lokaler, flak och partytält, säger Patrik Forshage.

 

Huruvida de som skulle tagit studenten i juni kommer kunna fira sin student efter sommaren kan gymnasiedirektören inte svara på i nuläget.

– Om situationen ser annorlunda ut kan vi fatta andra beslut men rektorerna diskuterar möjligheten att kunna samlas i augusti.

 

Felix Granlund går ekonomilinjen på Östra gymnasiet och skulle egentligen sprungit ut vid vårterminens slut.

– Mina klasskompisar är väldigt upprörda och det är dyster stämning. Folk hade sett fram emot mösspåtagning, skivor och flak väldigt länge. Elevrådet har sagt att saker kan flyttas till hösten men ingen blir riktigt glad av det. Det blir ett dåligt avslut på vår gymnasietid. Jag tror dem flesta av oss kommer att ses för att fira hemma hos någon istället, säger Felix Granlund.