Angela R Larsson har varit generalsekreterare för SöderS i två år. Foto: Julia Sandström

Södertörns studentkår söker ny generalsekreterare

Nu söker Södertörns högskolas studentkår ny generalsekreterare. I denna roll är man bland annat chef för kårens kansli och vd för studentpuben. För den som är intresserad av tjänsten gäller det att snabba på – ansökningstiden löper ut på söndag.

Södertörns högskolas studentkår, SöderS, är på jakt efter en ny generalsekreterare. Förutom att vara chef för kårens kansli och vd för studentpuben, sköter generalsekreteraren också kårens ekonomi och stöttar dess olika föreningar.

Studentkårens generalsekreterare Angela R Larsson slutar som generalsekreterare efter 2,5 år eftersom hon har fått en annan tjänst.

– Tiden som generalsekreterare har varit fantastiskt rolig. Man är spindeln i nätet, vilket är en roll som jag har älskat, säger Angela R Larsson.

Coronapandemin har påverkat studentkårens arbete under året, som fått ställa om sina verksamheter på olika sätt. Bland annat har studentpuben gått dåligt ekonomiskt och fått stängas ned två gånger under året på grund av pandemirestriktionerna. På grund av pandemin arbetar nu också samtliga på studentkårens kansli på distans.

– Det kändes väldigt underligt att meddela sina kollegor över Zoom att jag skulle sluta, men jag har fått bra stöd från SöderS styrelse och kansli så det har ändå gått smidigt. Men det känns tråkigt att inte kunna säga hej då till kollegor som man arbetat med i 2,5 år med en kram, säger Angela R Larsson.

Förhoppningen är att en ny generalsekreterare ska kunna börja i januari nästa år.

– Vi är ännu mitt i anställningsprocessen, men vi har fått in flera spännande ansökningar, säger Jakob Amnér som är ordförande för SöderS.

Angela R Larsson är studentkårens första generalsekreterare, en tjänst som kom till när man ändrade studentkårens organisation häromåret. Hon tror att det är bra om sökande till tjänsten tycker om att jobba inom många olika områden och med en blandning av stora och mer detaljartade arbetsuppgifter.
– Dessutom är det bra om man har lätt för att bygga relationer. Det är också positivt om man har många idéer och är en person som brinner för föreningsliv och studenträttigheter, betonar hon.

På söndag den 6 december går tiden ut för att söka tjänsten.