Nu kan du köpa böcker online hos Harrys böcker. Foto: Harrys böcker/Facebook

Harrys böcker inför näthandel

Campusbokhandeln Harrys böcker ska börja med försäljning över nätet. Snart kan studenterna handla böcker hemifrån.
— Förhoppningsvis drar vi igång i januari, säger Svetlana Eriksson, verksamhetschef på Harrys böcker.

Coronakrisen har slagit hårt mot många företag och den lilla studentbokhandeln är inget undantag. Harrys böcker har inte haft lika många kunder som förra året och försäljningen har rasat.

— Allt har handlat om att helt enkelt bara överleva året. I år hade vi kanske 60-75 procent färre besökare i butiken i Flemingsberg. Coronan påverkade campus rejält. Det var en samlingspunkt som nästan försvann, säger Svetlana Eriksson, verksamhetschef på Harrys böcker.

Pandemin är inte det enda som Svetlana Eriksson måste handskas med. Hon håller på att köpa in nästa års litteratur. Orderlistan är lång och osäkerheten kring Brexit komplicerar affärerna en aning. Det är många titlar som hon måste få tag på i tid för att gardera sig mot eventuella handelshinder.

— Jag köper mer litteratur från leverantörer utomlands än vad jag normalt sett brukar göra. Jag vill försöka undvika långa leveranstider i samband med Brexit. Det är ju en grej till som stökar, säger Svetlana Eriksson.

Hon är dock försiktigt optimistisk inför nästa år. Hon hoppas att lanseringen av webbförsäljningen i januari blir ett positivt tillskott och att både bokhandeln och campuslivet så sakteligen kan börja återgå till mer normala former. — Jag hoppas att studenterna kommer tillbaka till oss nästa år, avslutar Svetlana Eriksson.