Slantarna rinner snabbt iväg på fika, men det går att skademinimera. Foto: Peter Hagström

Få pengarna att räcka längre - här är knepen

Är du en av dem som har svårt att hålla i pengarna till slutet av månaden? Att leva i Stockholm är inte billigt. Nu ska vi hjälpa dig att spara in på alla överflödiga utgifter så att du kommer undan lindrigt!

Att undvika dyra utgifter kan ibland innebära lite slingriga omvägar, men oroa dig inte - det är inte lika svårt som du tror. Ska du ta dig till Arlanda? Det finns faktiskt andra resemedel än Arlanda Express. Åk pendeltåg till Märsta där du sedan finner en direktbuss till Arlanda. Utnyttja ditt SL-kort till fullo! På detta sätt sparar du upp till 150 kronor. Ja, detta gäller ju bara om du har råd med utlandsresor.

Har du en skylt som säger ’’Ingen reklam, tack’’ vid brevlådan? Ta bort den! Man vet aldrig vad som dimper ner innanför dörren. Där kan du hitta rabattkuponger och erbjudanden på både kläder och mat.

Vi får inte glömma den största boven av alla - att vara sugen på småsaker. Visserligen kostar en chokladboll oftast under tjugolappen och kaffekoppen likaså, men femton kronor om dagen blir 5475 kronor på ett år. Många bäckar små bildar en stor penga-å.

Utöver dessa vardagsknep kan du utnyttja rabatter och studentkampanjer. Läs våra tips nedan!

Max Hamburgare Här kan du få dipsås och plusmeny på köpet när du visar upp ditt Mecenatkort. Om du vill lyxa till det men ändå hålla det billigt - gå till rapparen Petters restaurang KÄK. Där får du pommes frites och dip när du visar upp Mecenatkortet.

DN.se I hela 6 månader kan du få läsa den digitala upplagan av DN för bara 49 kronor med Mecenats studentrabatt. Mata dig själv med daglig uppdatering om vad som händer. Varför inte utmana kompisarna på DNs nyhetstest?

Espresso House Visa upp Mecenatkortet eller Studentkortet så får du 10% rabatt på ditt köp. Småpengar blir stora summor i slutändan!

Studentbio på SF Från måndag till torsdag kan du gå på studentbio. Det innebär alltså att du kan gå på utvalda filmer för 60 kronor. Om du är pensionär så får du 20% rabatt på ordinarie biljettpriser! Ser du ut att vara för ung behöver du legitimation för att intyga din ålder.

Über Har du missat bussen? Vill du slippa undan kollektivtrafiken en stund? Om du har ett konto hos Mecenat kan du få en rabattkod där du får 175 kronors rabatt på din första resa med Über.

Är du inte student? Upp med hakan

ICA-kort Om du skaffar dig ett ICA-kort medföljer även förmåner som butikserbjudanden, rabatter och bonusar när du handlar. Är du slarvig med kort kan du betala med mobilen. Det bästa med dina bonuspoäng är att de betalas ut i bonuscheckar. Här kan du spara in nästintill en förmögenhet.