Jenny Mossige Norheim.

Frukostföreläsning för entreprenörer

Att driva eget företag kan verka skrämmande. Hur börjar man? Vad har man att förvänta sig? Och var kan man vända sig för att få råd och stöd?

Onsdag 23 november bjuder NyföretagarCentrum in Jenny Mossige-Norheim att föreläsa om vägen till framgångsrikt entreprenörskap.

Jenny Mossige-Norheim började som så många andra med en idé. Hon ville starta en flerspråkig förskola med kristna värderingar, en förskola där familjen är i fokus. Efter två år av efterforskningar, studiebesök och marknadsundersökningar kände hon sig redo att sätta igång med sitt projekt. Under nästa veckas föreläsning vill hon dela med sig av sina erfarenheter som lett henne dit hon är idag.

– Det är första gången jag ska hålla ett föredrag, och jag ser såklart fram emot det jättemycket, berättar Jenny för Nytt i Flempan.

Det finns kurser och workshops för framtida entreprenörer, vilket är väldigt bra och lärorikt att ta del av, tycker hon. Fokus ligger mycket på det praktiska.

– Jag känner att man även kan gå djupare och ta upp frågor som ”Hur bygger man ett bra team?”, eller ”Hur gjorde ni för att bli framgångsrika, vad var det som funkade?”.

Idag driver Jenny den internationella förskolan Joyful Education i Vasastan, och trots framgångarna erkänner Jenny nu att vägen dit var snårig:

– Om jag tittar tillbaka på allt jag varit med om, och kände till det då, hade jag nog inte ens tagit första steget.

Hon säger att man behöver vara beredd på är att det är hårt arbete att starta eget företag.

– Man måste ha en plan! Den yttre resan börjar inifrån. Med en god inre kompass och förståelsen hur man ska läsa av den, är man en bra bit på väg.

Föreläsningen kommer att hållas på Huddinge konferenscenter, klockan 07.30-09.00 onsdag 23 november. Föranmälan görs på Huddinge kommuns hemsida.