Hanna Andersson på Academic Works.

Hur söker just du jobb?

Vissa vänder sig till Arbetsförmedlingen och andra till vänner och bekanta för att hitta det bästa extraknäcket. Nytt i Flempan har pratat med några av de största bemanningsföretagen om hur det är söka jobb via dem.

Ungdomar, studenter och människor med olika begränsningar i vardagen. Det finns många som letar jobb av andra typer än de traditionella nio till fem-jobben. De kanske behöver spara ihop till den där bostadsrätten, vill ha extra deg i plånboken, eller är ambitiös nog att mitt i utbildningen försöka få in en fot på arbetsmarknaden.

Hanna Andersson, Event Coordinator på Academic Work förklarar varför det är en fördel att söka sig till ett rekryteringsbolag:

– Vi fokuserar främst på vad kandidaterna har för kompetenser. Kan du visa att du har bra kompetenser och goda ambitioner, så anser vi att man kan göra ett minst lika bra jobb som någon med lång erfarenhet.


Vanligt med serviceyrken

Som typiska extrajobb nämns oftast café och restaurang, lager, reception och liknande yrken, men många missar att jobben finns i en uppsjö av olika branscher.

– Vi erbjuder både heltidsjobb och extrajobb inom lager, ekonomi, IT, vård, reception, sälj, kundtjänst, event, produktion och så vidare. Vi har med andra ord jobb inom de flesta branscher, berättar Rasmus Nelson, affärsutvecklare, Adecco Student.

Det finns begränsningar för den som vill ta ett extrajobb. Enligt Mikaela Wallgren, rekryterare på Student Consulting kan reglerna skilja sig lite beroende vilken typ av arbete det gäller. För den som vill arbeta inom restaurang, lager, fordon och liknande branscher är det inte ett krav att man studerar, det räcker att man har annan sysselsättning. För de som är intresserade av extrajobb på tjänstemannasidan krävs det dock att man är studerande.

Är du intresserad av att läsa intervjuerna i sin helhet, klicka på respektive företagsnamn.