Alexander D’Rosso gör allt och lite till

Alexander D’Rosso gick från att vara en osäker kille till att utses till Sveriges snyggaste man. Idag är han högaktuell inom musiken och i tv-rutan.

 

Intresset för musiken började när Alexander gjorde lumpen. Han träffade där en kompis som hade ett DJ-program på sin dator.
 

– Jag började kolla in programmet och förde sedan över det till min dator, och jag älskade det. Jag blev besatt.

 

När han kom hem från lumpen ville han därför utveckla sitt sinne för musik.


– Jag hade ingen koll. Jag gick till en musikaffär och frågade vilken den bästa utrustningen för en nybörjare var. Jag köpte hem den och tränade varje dag i flera månader. Sedan gick jag till en nattklubb och frågade om jag fick spela där. 

 

Alexanders första spelning, på den nu nedlagda nattklubben Metro, gick riktigt bra. Och sedan dess har han agerat DJ varje helg. Men till en början fick han inte betalt för sina spelningar. Alexander valde då att arbeta som kamerainstallatör och larmtekniker för att kunna DJ:a gratis på olika tillställningar.

 

­­– Jag gjorde många spelningar som jag egentligen inte ville göra. Jag spelade exempelvis på 50-årsfester och schlagerevenemang, och det är inte min grej. Men jag gjorde det för att utvecklas och få erfarenhet.

 

Musiken hamnade på topplistan

 

År 2013 bestämde han sig för att göra en stor förändring i sitt liv. Han började träna hårt och äta nyttigt, vilket resulterade i en viktnedgång på 30 kilo.

 

– Jag gick all in. Jag kände att jag måste vara nöjd med mig själv för att lyckas. Det var en stor grej för min karriär.  


I februari i år släpptes hans nya singel som blev etta på Spotify viral och Itunes. Och för en månad sedan kom ytterligare en singel, ”Stand by me”, som ligger tvåa på Spotify viral.

 

­– Målet är att min nästa singel, som släpps i december, ska ligga etta på Spotify (inte viral). Och tanken är att jag nästa år ska spela på stora festivaler som Bråvalla, Summerburst eller The Weekend. Drömmen är att få spela på Tomorrowland eller Ultra i Miami. Om jag inte börjar en karriär som typ skådis, säger Alexander skämtsamt.

 

Gör mer än bara musik

 

At vara DJ är Alexander D’Rossos stora passion, men det är definitivt inte det enda han sysslar med. Under 2016 har han hunnit bli den första i Sverige att fånga alla Pokémons, vara med i succéprogrammet ”Paradise hotel”, vinna tävlingen Mr Universe Model Sweden, starta en Youtube-kanal och hålla på med musiken.

 

– Jag har egentligen alltid varit emot reality-tv, men jag kände att jag var tillräckligt mogen för att veta hur jag ska bete mig. Det är Sveriges största sociala spel och jag älskar utmaningar. Jag är en tävlingsmänniska och jag kände att jag måste våga mer. Jag blev tillfrågad och idag ångrar jag ingenting. Det är bra PR.

 

Mr Universe-tävlingen handlar delvis om att vara en bra förebild, därför var Alexander nyligen i Trollbodaskolan och förläste om att sprida kärlek och motverka näthat. Han fick bra respons och det är något han gärna vill fortsätta med.

 

– Jag vill visa en annan bild av mig. Jag vill inte att folk, speciellt yngre, ska se mig som en ”Paradise Hotel-kille”. I tv är det mycket som kan vinklas. Jag vill visa att jag är mogen, driven och att jag vet vad jag vill.

 

Går sin egen väg

 

Alexander säger att han vill vara unik och gå en väg som ingen annan har gått. Varje dag dyker det upp nya saker som han vill testa på.  

 

–  Det är vägen till framgång som är det roliga, när man har lyckats är man ju redan färdig.

 

Han vågar därför inte svara på var han karriärmässigt är om fem år.

 

–  Oj, det är en svår fråga. Fortsätter jag i den här takten så har jag ingen aning. Jag skulle lika gärna kunna ha flyttat till djungeln och skitit i allt eller ha blivit politiker. Allt kan hända.

 

Enligt Alexander är nyckeln till framgång att ha passion för det man gör. Om man älskar något så ska man satsa på det. Man måste våga ta risker och man får inte ha några ursäkter.

 

– Det som har gjort att jag lyckats ta mig framåt är att jag älskar det jag gör. Jag har aldrig gjort det för pengar.


Faktaruta:

Alexander D’Rosso

Ålder: 25

Bor: I Stuvsta

Aktuell: Nya singeln Stand by me, Paradise hotel och vinnare av Mr Universe Sweden.