Billig bira eller björnar på Skansen?

Du har haft en fantastisk månad. Du har skrattat åt tanken på nudlar, den där dyra jackan var ju faktiskt ett bra köp, och du gjorde en ”Magnus Uggla” varje fredag och lördag hela månaden (90-talister får googla låten ”Kung i baren”). Nu är pengarna nästan slut. Hur överlever du sista dygnet innan löning?

1. Fem stycken Donken deals
Du har tänkt tanken, erkänn.

2. Engångsträning på Friskis
Troligt när man kan få fem stycken Donken deals för samma summa.

3. Skansen
100 kronor är som hittat för att glo på björnar (om de är vakna), en gammal älg, eller varför inte fascineras av den översociala järven? Skoja bara, ingen har någonsin sett den. Spartips: Smit in, men välj med fördel att klättra över muren vid lemurerna, inte där björnarna håller till (när de är vakna).

4. Tre öl på valfritt ölhak

Klart man kan slå till på tio Sofiero från bolaget, men varför välja en kall parkbänk när man kan insupa atmosfären på mysiga ställen som Dovas, Retro och Lion Bar?

5. En öl på Sturehof

Visst, 78 spänn för en 40 cl Carlsberg Export kanske verkar mycket, men bordsgrannarnas skaldjursplateau är i alla fall fin att kolla på (du får en sjundedel för din hundring).
 

6. Fotografiska
Kostar visserligen 120, men värt att försöka pruta på (nej det är inte samma sak att googla fotograferna).
 

7. Författarsamtal med Martin Luuk på Studieförbundet Vuxenskolan (1 december)Japp, Kristian har en bror. Något mindre känd, men minst lika talangfull. (Killinggänget någon?) För enbart 100 riksdaler får du uppleva storhet på första parkett.
 

8. 100 stycken bugg
Det var måttet på rikedom när jag var ung. Eller yngre. Finns det ens bugg idag?
 

9. Gå ihop med en lika fattig vän och köp en (1!) Pata Negra-pizza på Bananas
200 spänn. För en pizza alltså. Rimligt.
 

10. Gå till reahyllan på Pocketshop och hitta någon gammal klassiker.
Och sluta läsa såna här skitlistor.