Röd bil med övningskörsskylt. Foto: Kristian Laache

Hitta rätt körskola. Foto: Kristian Laache

Billigaste vägen till körkortet

Av Vilma Hedlund & Joakim Stenberg
Vill du hinna ta körkortet till sommaren? Då är det hög tid att boka dina körlektioner. Men vilken körskola ska du välja för att inte behöva tömma hela spargrisen?
Intensivkurserna ser lite olika ut på Huddinges trafikskolor. Vi har därför jämfört totalpriset för körkortet - som inkluderar:
• 20 lektioner
• Riskettan
• Halkbanan
• Teorilitteratur

Nytt i Flempan har jämfört priserna på sex olika trafikskolor i Huddinge kommun för att komma fram till vilken skola som är mest prisvärd.

 

Vilken bilskola i kommunen som egentligen kan leverera det billigaste körkortet till dig beror på hur man ser på det. Vårby gård trafikskola sticker ut med den billigaste intensivkursen, men har å andra sidan de dyraste singellektionerna i undersökningen.

 

Om du prioriterar en lite längre stund framför ratten med en handledare erbjuder Huddinge trafikskola den längsta lektionstiden. Därmed tillkommer dock ett dyrare pris än de lokala konkurrenterna. Detta påverkas även av det faktum att Huddinge trafikskola inte erbjuder riskutbildningarna i intensivpaketet.

 

En av de som kämpat med körkortet sedan augusti förra året är Julia Ring, 19 år. Hon berättar att hon valde körskola utifrån rekommendationer från andra.

 

 – Min syster gick här, så jag valde att gå samma trafikskola som henne, säger hon.

Julia Ring, 19 år. Foto: Christopher Blanck & Joel Bäckström

 

Så för att hitta den absolut bästa trafikskolan i Huddinge måste du i första hand fundera på vad som passar just dig. Ta hänsyn till vad du prioriterar i din utbildning – är det låga kostnader, ett komplett paket eller långa körlektioner? Låt Nytt i Flempans diagram visa dig vägen. Tuta och kör!