Flemingsbergs station har nytt liv. Foto: Matilda Johansson

Företagarna på Flemingsbergs station

Flemingsbergs station ska bli en ny knutpunkt för tågresenärer. 120 miljoner har satsats på att rusta upp stationen. Nyligen öppnande ett flertal butiker och restauranger, Nytt i Flempan har kollat hur stämningen är bland nyöppnarna.

Varje dag passerar 22 000 resenärer Flemingbergs station och mer ska det bli. I sommar ska ett nytt spår öppnas och nya bostäder ska byggas i området.

– Det är kul att det händer så mycket här runt omkring, då kommer det finnas besökare även när högskolan inte är öppen i sommar, säger Vaso Lountzi på det nyöppnade bageriet Bröd och salt.

På bageriet är de nöjda med de första veckorna på stationen.

– Det har gått över förväntan. Vår chef trodde att vi skulle sälja för 3000 kr per dag, men vi har sålt för det femdubbla och det ökar lite hela tiden. Det är även roligt att vi märker att människor åker ett tåg tidigare bara för att det finns möjlighet att köpa mat och ha det trevligt här. Stationen är inte lika tråkig längre.

Även Pressbyrån, som fanns på stationen sedan innan, är nöjda med sin nyöppning.

– Det finns fler verksamheter här nu som ökar konkurrensen men det har gått bra för oss. Det känns som att den nya uppfräschade stationen lockar till sig människor, säger butiksbiträdet Libna.

Var tvungna att stänga

Men det har inte gått som på räls för alla företag. Snabbmatsrestaurangen Sushirullen var tvungna att stänga dagarna efter öppningen på grund av översvämning.

– Det var när det var som kallast för en månad sedan, då frös några rör sönder och vi stod här med vatten upp till knäna, berättar ägaren Margarita Falk.

Men även om öppningen inte blev som tänkt så är de nu igång med att sälja sushi igen.