Framtidsmässan. Foto: Matilda Johansson

Huddinge kommun på stor jobbmässa

I torsdags var det dags för årets Framtidsmässa. Den hålls en gång om året för att uppmärksamma de jobb som finns inom den offentliga sektorn.
– Det är en möjlighet för oss att visa vad vi kan erbjuda som arbetsgivare, säger Amanda Stefansdotter, HR-konsult Huddinge kommun.

Den offentliga sektorn står inför stora utmaningar. Inom de närmaste sju åren kommer en halv miljon anställda att gå i pension och ny arbetskraft behövs. Framtidsmässan är ett initiativ som ska hjälpa till att locka studenter till den offentliga sektorn.

–Det finns många fördomar när det kommer till den offentliga sektorn. Att det är dålig lön, trist och tråkigt. Med den här mässan vill vi nyansera den bilden, säger Philip Wöllner, kommunikationsansvarig på Framtidsverket.

Positiv respons

Huddinge kommun var en av 45 kommuner på plats och de har märkt av positiv respons från besökarna på mässan.

–Vi har en tävling som de blir väldigt engagerade av. Du kan vinna en dag med ett valfritt yrke. Det ökar kännedomen om Huddinge kommun och vad vi har för yrken att erbjuda, säger kommunikatören Anneli Dufva.

Även HR-konsulten Amanda Stefansdotter på Huddinge kommun tror att mässan skapar positiva tankar.

 – Huddinge kommun är en stor kommun och det finns många möjligheter att kompetensutvecklas hos oss. Och för studenter erbjuder vi till exempel trainee-tjänster.