Tacohylla. Foto: Matilda Johansson

Flempans billigaste taco

Tacos på fredagar är nästan lika givet som sill på högtider. Det är veckan innan löning, nedan får du den ultimata guiden till var du finner den billigaste tacon i Flemingsberg! Ps. den billigaste tacon hittar du antagligen i ditt kylskåp. Bara fantasin sätter tacons gränser.

Tacon slog ner som en bomb i det svenska folkhemmet på 90-talet och idag är Sverige tillsammans med Norge de länder som konsumerar mest texmex-mat i hela Europa.  För att du ska få mest tacos för pengarna har Nytt i Flempan varit ute och jämfört priserna i tre butiker i Flemingsberg.

Efter en snabb marknadsundersökning på redaktionen kom vi fram till en standardtaco-inköpslista och i diagrammet nedan ser du resultatet av undersökningen.

Billigast med kött

På matvarubutiken Pulsen kan du plocka ihop den billigaste tacos-middagen med kött som proteinkälla. Uppseendeväckande nog är den till och med billigare än vego-alternativet i samma affär. Det skiljer 25 kronor mellan Pulsens kött och det dyraste alternativet. Men då ska noteras att det dyra alternativet har ett svenskt ursprung.

Billigaste vego-alternativet  

Om du vill äta en vegetarisk taco-middag hittar du det billigaste alternativet på Lidl. Om du tar bort proteinkällan ifrån listan skiljer det sig inte så mycket affärerna emellan. Men det finns guldkorn i alla affärer. Maxis soja-färs var det billigaste vego-alternativet, Pulsens ost var överlägset billigast och på Lidl hittar du den billigaste paprikan. Så vill du ha ut mest av pengarna så ska du ta en taco-promenad i grannskapet.

 

Grafik: Anton Ekström