Förskolelärarestudenter målar Foto: Adam Sjölin

Stora löneskillnader
för sommarjobbare

Av Adam Sjölin

Sommaren är på intåg och det är dags för många ungdomar att sommarjobba. Kommunerna erbjuder ungdomar möjligheten att ta sig in på arbetsmarknaden, men lönerna varierar. Det visar sig vara väldigt stora skillnader mellan Huddinge och närkommunerna.

Sommaren kan för många kännas som en ganska lång tid bort. Men om två månader är vi framme vid midsommar. Ungdomar runt om i Sverige beger sig då till sina sommarjobb. För några av dem, sitt första arbete i livet. Kommunerna i landet kan då hjälpa ungdomarna att komma in i arbetslivet genom feriearbeten. Som feriearbetare kan du prova på ett yrke inom till exempel äldreomsorg, barnomsorg, vaktmästeri, kök och park under några av sommarens veckor.

Feriejobben är ett sätt att få en inblick i hur det är att arbeta inom kommunens olika verksamhetsområden. Det finns också arbeten som tagits fram genom samarbeten mellan kommun och privatägda företag. Som feriearbetare inom den privata sektorn kan du i vissa fall få halva lönen betald av kommunen och den andra halvan av företaget. Du ersätter oftast ingen fast personal och du får handledning i de uppgifter du ska utföra. Kommunen betalar också samma lön oavsett tjänst.

Nytt i Flempan har via kommunernas hemsidor, undersökt och sammanställt feriejobbens timlön inklusive semestersättning. Skillnaderna är stora mellan Huddinge och angränsande kommuner.

Det kan skilja upp mot 45 procent. I Huddinge kommun ligger lönen på 67 kronor i timmen. I Stockholm stad är siffran 115. 72 procent mer för innerstadsungdomar i timmen. För att förenkla, en feriearbetare i Huddinge behöver jobba en hel arbetsvecka för att nå upp till 2000 kronor. Ungdomar i innerstaden behöver jobba i tre dagar för att få samma summa.

Skillnaderna kan ha flera orsaker. Azra Jahic, processledare för feriepraktiken i Botkyrka kommun förklarar deras lönesättning.

– Vi vill erbjuda så många ungdomar som möjligt en chans att komma in på arbetsmarknaden. Därför är lönen något lägre. Vi lägger också stor vikt vid handledningen av ungdomarna. Vi har en längre utbildning för våra handledare, som i sin tur ska utveckla ungdomarna i arbetet på bästa sätt.