Företagarmässan Foto: Jannis Politdis

Huddinge företagarmässa
går av stapeln

Av Ida Roos
Fredagen den 27 april öppnas dörrarna för Huddinge företagarmässa. Dagen bjuder på en politisk debatt samt en utställning där företagare får dela med sig av erfarenheter och knyta nya kontakter.

Mässan äger rum på Folkes, Sjödalstorget 1 i Huddinge centrum. Den anordnas av Förtagarna Huddinge, en företagsorganisation som vill skapa bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige.

– Mässan är till för att skapa snabba kontakter mellan företag som annars inte skulle hitta varandra. Men också för att sprida kunskap och inspiration om företagandet generellt. Därav fri entré för alla, säger Olle Forsberg, ordförande för Företagarna Huddinge.

 

Företagsdebatt inför valet

Under förmiddagen hålls en politisk debatt om företagsklimatet i Huddinge. De lokala politikerna kommer att lyfta företagsfrågor som regelkrångel, skatter och kompetensbrist. Det är de viktigaste företagarfrågorna inför valet i september enligt de medverkande.

 

Efter debatten kommer det pågå en utställning för företagare och besökare. Bland alla utställande företag finns bland annat IKEA Business, Bilia, Veteranpoolen, Entrebolaget, Sjödalsgymnasiet, Huddinge Hockey och Härjedalskök.

– Det är ett upplägg där alla utställare och besökare ges möjlighet att träffas och prata affärer och utbyta erfarenheter med varandra, säger Olle Forsberg.

 

Mässan byter årstid

De tidigare företagarmässorna har ägt rum under hösten och besökarantalet har varierat mellan 150-250 personer. Vad årstidsbytet kommer att betyda för besökarantalet är svårt att förutse menar Olle, då det alltid är svårt att veta eftersom det inte krävs någon föranmälan av besökare.

 

Mässan stänger för besökare klockan 17.00 men fortsätter med en After Work för de som önskar.

– Syftet med AW:n är att ge alla inblandade en chans att komma ner i varv efter en bra mässa. Eller upp i varv kanske, det är ju fredag! avslutar Olle.