Foto: Simon Mahlstedt

Föräldrarna vill se läraren få sparken

En lärare på Hörningsnässkolan har för någon vecka sedan hotat sexåriga elever med stryk. Trots detta har kommunen beslutat att läraren får fortsätta arbeta på skolan.

I mitten av november hotade en lärare fyra sexåriga elever på Hörningsnässkolan med att ge dem stryk om de störde lektionen. Föräldrarna till eleverna har berättat för Mitt i Huddinge att sexåringarna knackade på dörren till ett klassrum två gånger. Andra gången ska läraren ha sagt till eleverna att de skulle få stryk om de störde lektionen igen.

 

Trots detta har Huddinge kommun valt att behålla läraren på samma skola, dock inte i samma byggnad där eleverna går. Enligt Mitt i Huddinge tycker föräldrarna att läraren borde få sluta då barn tycker det är jobbigt att gå till skolan när läraren är där.

 

Nytt i Flempan har pratat med en lärarstudent som vill vara anonym och hen delar åsikten att läraren inte borde få vara kvar.

– Jag tycker att man behöver titta på om han har haft tendenser att göra liknande saker tidigare. Personligen tycker jag dock att han borde få sparken eftersom det handlar om så unga barn, säger lärarstudenten.

 

Händelsen är polisanmäld och rektorn menar enligt Mitt i Huddinge att läraren är djupt ångerfull.