Foto: Natalia Julia Czermak

Fem smarta råd för arbetslösa

Samtidigt som siffrorna för arbetslöshet i Sverige minskade med 0,2 procent ökade antalet arbetslösa med samma procent i Huddinge kommun 2017. Därför har vi samlat fem tips till dig som har slut på idéer men fortfarande längtar efter arbete.
  • Facebook

Var noga med att inte begränsa dig till enstaka forum när du söker jobb. Exempelvis har Facebookgruppen ”Jobb i Huddinge” nästan 2000 medlemmar. Här flödar tips, lediga tjänster och kontakter dagligen.

 

 

  • Arbetsförmedlingen

Du som arbetssökande har formodligen redan varit i kontakt med arbetsförmedlingen. Var bara noga med att se vilka tjänster de tillhandahåller. Arbetsförmedlingen i Huddinge erbjuder allt ifrån hjälp med att skriva CV till utbildningsmöjligheter.

 

 

  • Appar

I ett samhälle där vi spenderar en otrolig mängd tid framför telefonskärmen kan det vara bra att använda en del av den tiden till något vettigt. Med hjälp av appar som exempelvis Indeed Jobs går det enkelt att söka efter lediga jobb och tjänster. Fyller du bara i ”Jobb” i ”Huddinge” finns det redan där över 10 000 annonser att klicka sig igenom.

 

 

  • Stick ut

Daniel Redgert, den 27-årige PR-chefen, beskriver i sin bok ”Vem fan är han?” hur han genom att skicka ett CV i storleken A2 lyckades göra arbetsgivaren intresserad. Du kanske inte vill förstora ditt CV, men tveka inte att våga ta risker och sticka ut. Varför skulle någon anställda dig om du inte skiljer dig från mängden?

 

 

  • Nätverka

Statistik visar att tre av fyra får jobb genom kontakter. Detta betyder att du kan få nya jobbmöjligheter om du breddar ditt nätverk. Hur ser dina beklantskapskretsar ut nu? Går det att vidga dem? Om du inte är en fena på att mingla finns det även sidor som Linkedin.com. Deras hemsida erbjuder inte bara möjlighet att knyta kontakter, här finns även annonser. Bara genom att söka på Huddinge dyker över hundra jobb upp!