Inuti Flemingsberg billigaste mataffär. Foto: Anton Pålsson Abrahamsson

Nya Pulsen –
billigast i Flempan

Nytt i Flempan har tidigare visat att Nya Pulsen, matbutiken i Flemingsbergs centrum, är den billigaste i området. Vi har talat med Johnas Wremborn, butiksansvarig för Nya Pulsen, som berättar hur de kan hålla priserna så pressade.

Nya Pulsen är del av Matrebellerna, en grupp butiker som ingår i en inköpsorganisation. Några andra som ingår i den är Matdax, Nelins och Rinkeby Matcenter. Johnas Wremborn säger att Pulsen har goda kontakter med sina leverantörer. Samtidigt är de inte bundna till vissa leverantörer, som många andra butiker. Pulsen kan alltså bestämma helt själv. 

– Pulsens affärsidé är att vi köper in och säljer stora mängder av varor till låga priser. Oftast är priset halverat eller ännu billigare. Vi säljer även varor som är närmare utgångsdatum, då blir de billigare. 

Kombinationen av dessa faktorer hjälper dem att gå runt. 

Nya Pulsen var för 17 år sedan en ICA-butik som såldes till bröderna Mickael och Johnas Wremborn. Då hette den ICA Pulsen. De hade god kontakt med den tidigare ägaren och fortsatte med samma koncept. Idag har Pulsen två butiker till som ligger i Rotebro och Åkersberga. Tillsammans blir det tre butiker som kan dela på inköpen för att få ner priserna ännu mer. 

Johnas Wremborn anser att de främsta konkurrenterna är Ica Maxi och Lidl som ligger nära. Men han känner sig inte bekymrad. 

– Alla konkurrenter är ju bra om man hanterar det på rätt sätt och konkurrens håller oss på tårna. 

Något som han tycker kan förbättras med butiken är det ekologiska utbudet. 

– Vi har inte så mycket efterfrågan på just ekologist och kunderna styr ju mycket av det vi köper in till sortimentet.