Bilden representerar en kille som jobbar i Espresso House och gör kaffe.

Här kan du använda din studentrabatt på kaffe. Foto: Sabina Dzakulic

Här får du studentrabatt på kaffe

I Flemingsberg finns ett flertal caféer som säljer kaffe för olika priser. Många kunder är studenter på Södertörns Högskola, Karolinska Institutet och KTH. Här listar Nytt i Flempan caféer och andra platser där du kan få studentrabatt.

Runt Flemingsbergs tågstation och runt Södertörns campus ligger en del mindre caféer. Alfreds restaurang och café som ligger vid KI är ett av dem. Där kostar en kaffe 16 kronor men om du är student får du den för 12 kronor. Prego ligger mittemot Alfreds restaurang och café och säljer kaffe för samma pris. Just nu har de ett erbjudande där du kan få en kaffe för 10 kronor om du visar upp studentlegitimation. Pressbyrån är belägen vid tågstationen och besöks av studenter som åker tåg till skolan och köper en kaffe när de går av tåget. Där betalar du 20 kronor för en liten kaffe och 25 kronor för en stor, men är du student får du betala 10 kronor mindre för både en stor och liten kaffe. Då blir priset 10 kronor för en liten kaffe och 15 för en stor.

Bröd & salt som nyligen öppnat nära Pressbyrån har 10 procent rabatt på alla ordinarie priser om du är student. Ordinarie priset på kaffe är 29 kronor men 26 kronor med studentrabatt. Burger King är oftast inte dit folk vänder sig när de vill köpa kaffe. Där kostar en liten kaffe 10 kronor och en stor 18 kronor. De har studentrabatt på 10 procent, en liten kaffe kostar 9 kronor och en stor 16 kronor.

Espresso house har det dyraste kaffet men störst studentrabatt. Denna rabatt gäller endast om den kombineras med deras app, då får du 20 procent rabatt. Priset för en stor kaffe är 34 kronor och priset för en liten är 29 kronor. Med studentrabatten reduceras priset till 27 kronor för en stor kaffe och 23 kronor för en liten kaffe.

Det café som har störst studentrabatt är alltså Espresso house, men deras kaffe är det dyraste. Det billigaste kaffet du kan få med din studentrabatt är på Prego för 10 kronor. Det är ett tillfälligt erbjudande och enligt en av medarbetarna har de olika erbjudanden varje månad.