Lärare. Foto: Regent Language Training

”Ingångslönen är en myt”

Av Daniel Wyser
Södertörns högskola är en av skolorna som utbildar morgondagens lärare. Men det finns saker man måste lära sig på egen hand. Till det hör bland annat att ha koll på lönenivåer, förhandlingsteknik och kollektivavtal.

Mats Andersson är ombudsman på Lärarförbundet och har tidigare arbetat som lärare i 25 år.

– Det är viktigt att ta reda på om det finns kollektivavtal hos den arbetsgivaren där du söker jobb, säger Mats Andersson till Nytt i Flempan.

Inom kollektivavtalet ryms så kallade dolda förmåner som inte omfattas av lagstiftning, till exempel fler semesterdagar än vad semesterlagen stipulerar, löneöversyn och föräldraledighet.

Andra faktorer som är viktiga att ha koll på som nybliven lärare är att det som kallas ingångslön inte existerar och att vara medveten om tidigare lönestatistik.

En del arbetsgivare påstår att det finns något som kallas ingångslön, men det är en myt. Varje lön bestäms enskilt med arbetsgivaren, säger Mats Andersson.

Han pekar också på vikten av att se till att just de förutsättningar du söker erbjuds av arbetsgivaren. Det kan man göra genom att se sig runt i skolan och prata med arbetsgivaren och de anställda.

Alla har sin egen lärarvision. Vem vill du vara och hur vill du arbeta? Se till att skolan kan hjälpa dig dit.

Lärarstudenterna på Södertörns högskola verkar vara medvetna om att ”ingångslön” är en myt.

– Det har vi fått höra många gånger så det är vi väl medvetna om, säger en lärarstudent på Södertörns högskola.

De har även åsikter om vad nya lärare bör ha för egenskaper.

– En nybliven lärare måste vara förstående och flexibel. Varje elevinteraktion är unik och du måste kunna anpassa dig, avslutar lärarstudenten.