Två av Rådsparkens tre åsnor. T.v. Jasper, 10 år och t.h hans mamma Frigg, är importerad från Danmark och är Jaspers mamma. Foto: Stefan Creutz Holmgren

Helgtips under hundringen – för vuxna som barn

I helgen som kommer finns det många aktiviteter att hitta på för vuxna och barn omkring i Huddinge. Många är antingen gratis eller kostar under hundra kronor.

På lördag kan du få en hel eftermiddag med både brunch och musik på Kulturhuset. Börja med en Folkes våffelbrunch och besök sedan gratiskonserten som hyllar Ulla Billquists låtskatter. Kanske du får veta något mellan sångerna om hennes mystiska liv och öde?

Vill du göra något mer aktivt, varför inte ta en promenad i Gömmaren? Tips är ta med dig korv och kol och grilla vid sjön.

För barn finns det också både kultur och mer sportigare aktiviteter att välja på. Teater Sláva & Tonsalen har barnföreställningar på söndag. Lite mer aktivt är att åka skridskor i någon av Huddinges ishallar. Lite lugnare är en promenad till Rådsparken och hälsa på deras djur.

– Kaninerna får barnen gå in till och klappa, berättar Maria Gustafsson som arbetar i Rådsparken.

Alla andra djur får man titta på och inte mata. Bli inte orolig om åsnorna i Rådsparken skriar åt dig. De vill bara ha uppmärksamhet.

För att kombinera lek och spring med historia, så är Långsjöparkens lekplats idealisk. Där kan du lära dig både kommunens historia och få leka av dig.

Trevlig helg – vad du än hittar på!


För vuxna

Gömmarens naturreservat
Området är fullt med leder och stigar som passar för stavgång, skidåkning, löpning, ridning eller en helt vanlig promenad. I hjärtat av reservatet ligger sjön Gömmaren. Vid badplatsen finns det en grillplats.

Kostnad: gratis
Öppettider: dygnet runt
Läs mer: Huddinge kommuns naturreservatsfolder

Våffelbrunch på Folkes bistro
Folkes bistro ligger mitt i Huddinge centrum. Förutom lunch och middagar, har dem våffelbrunch på lördagar. Du gräddar dina egna våfflor och du får äta så många som du vill.
Kostnad: 99 kr/vuxna och barn upp till 12 år 69 kr.
Plats: Folkes bistro, Sjödalstorget 1
Öppettider: 12:00-16:00 (för våffelbrunchen)
Läs mer: Folkes Huddinge

En hyllning till Ulla Billquist
Huddinge hembygdsförening arrangerar en hyllning till Ulla Billquist. Maya de Vesque sjunger Ulla Billquist. Vid pianot Samuel Skönbeg.
Kostnad: gratis
Plats: Huddinge Kulturhus hos Folkes, Sjödalstorget 1
Tid: 15:00
Läs mer: Huddinge kulturhus

Om dessa väggar kunde tala – vernissage 9/11
Utställningen är lekfull och väcker idéer hos besökaren då denne själv får försöka forma vad som har hänt i rummen eller vad som ska ske där. Befinner vi oss i vår egen tid, historien eller kanske ett framtidsscenario? Utställningen pågår t.om. 9 februari.
Kostnad: gratis
Plats: Fullersta Gård, Fullersta Gårdsväg 18
Öppettider: ons-sön 12-16, tors 12-19
Läs mer: Fullersta gård

Allmänhetens skridskoåkning
Du kan åka skridskor gratis i ishallar runtom i Huddinge på särskilda tider.
Kostnad: gratis
Plats och tid: lördag: Björkängshallen B 08.00-11.00 (utan klubba), Visättrahallen 10.00-10.50 (utan klubba), söndag: Björkängshallen B 17.45-19.30 (med klubba), Segeltorpshallen 11.30-12.50 (utan klubba), Visättrahallen 11.00-11.50 (med klubba)
Läs mer: Huddinge kommun


För barn

Långsjöparkens lekplats
Lekplatsen är en unik lekplats med ett historiskt tema, där både barn och vuxna ta del av Huddinges historia på ett lekfullt sätt.
Kostnad: gratis
Plats: Stambanevägen 108
Öppettider: dygnet runt
Läs mer: Huddinge kommun

Rådsparken
Rådsparken är en lekpark som passar alla, stora som små. Många av sommarens aktiviteter har stäng, som fik och grill. Lekparken är tillgänglighetsanpassad.
Kostnad: gratis
Plats: Rådsvägen 17
Öppettider: 9.30 - 14.30
Läs mer: Huddinge kommun

Barnsöndag på Tonsalen

Signalbyrån – från 6 år
Fyra hemliga agenter på livsfarligt uppdrag. Men vem bestämmer egentligen? Vem får säga vad som är rätt och fel? En tokigt vacker, humoristisk och poetisk spänningsteater.

Historien om en sång – för barn ca 5-9 år
Ett roligt och spännande musikteateräventyr där vi får följa hur en ton föds, liten och skör, växer till en melodi, en sång, en låt, ett verk. Föreställningen kombinerar teater och musik där publiken även är medskapande i vissa partier. Barnen kommer i föreställningen att få hjälpa till att göra olika ljud med sina kroppar och sjunga.
Kostnad: 60 kr/pers
Plats: Teater Sláva & Tonsalen, Kyrkogårdsvägen 2
Tid: 14:00
Läs mer: Teater Sláva