Visionsbild för Stockholm South Business District/Flemingsbergsdalen. Foto: Fabege

Samråd för Stockholm South Business District nästa vecka

Nytt i Flempan har tidigare rapporterat om att Flemingsbergsdalen ska bli ett internationellt affärs- och forskningsområde, med arbetsnamnet Stockholm South Business District.

Den 14 november arrangerar Huddinge kommun samråd för Flemingbergsdalen. Mötet sker klockan 16:00–18:00 på Hälsovägen 7.

Detaljplan tas fram efter att samrådstiden har gått ut. Företagarna i kommunen behöver dock inte vara oroliga att det bara blir kontor och bostäder. Byggbolagens plan är att olika verksamhetslokaler byggs.

– Rent övergripande vi vill ha levande bottenvåningar för att skapa liv och trygghet, skriver Annica Bergman från fastighetsbolaget Fabege i en skriftlig kommentar till Nytt i Flempan

Flemingsberg är redan ett av de starkast växande förortsområdena. Här finns redan universitetssjukhus, fem universitet och högskolor samt ett stort rättscentrum. När allt är klart, är planen att Flemingsberg ska rymma 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare. Redan nu byggs bostäder för fullt. Under 2019 är 4500 nya bostäder under planering och byggnation.