Flemingsbergs mataffärer erbjuder dig olika typer av julkassar. Foto: Anna Tsuboi

Här finns Flempans billigaste julkasse

Att handla mat inför jul tycker många är svårt i djungeln av alternativ. Nytt i Flempan har jämfört priser och utbud i Flemingsbergs matbutiker.

Beroende på vilken julkasse du är ute efter kan valet av butik ha betydelse. Letar du efter tyska julkakor och lite udda märken kan Lidl vara ett alternativ. Kristin Gerges på Lidl berättar att storsäljaren hos dem är mjuka kakor och godis.

– De som går till Lidl är kunder som vill ha lite annorlunda julvaror än julmust, pepparkakor och lussebullar, säger Kristin Gerges.

Johnas Wremborn är butikschef på Nya Pulsen i Flemingsbergs centrum. Foto: Anna Tsuboi

Enligt Nytt i Flempans prisjämförelse på olika varor är det Nya Pulsen som har den billigaste julkassen. Butikschef Johnas Wremborn berättar att de försöker hålla nere priserna i största möjliga mån. Han säger att de arbetar med att köpa in stora partier varor vilket gör att deras inpriser sjunker.

– Vår affärsidé är att alltid ha låga priser på så mycket varor som möjligt och detta gäller framförallt till storhelger så som jul, nyår, påsk, midsommar, säger Johnas Wremborn.

Den tredje butiken som Nytt i Flempan har kollat på är Ica Maxi där det finns många olika märken att välja mellan. Om man väljer Icas egna varor sjunker priserna rejält.

För Nathan Solomon är kvalitén viktig. Foto: Anna Tsuboi

Vad är egentligen det viktigaste när man väljer var man handlar sin mat till jul? När Nytt i Flempan frågar konsumenterna vad de tycker har vi fått olika svar. Nathan Solomon väljer alltid att gå och handla i affären som är närmast honom. Han menar även att det billigaste inte alltid är bäst.

– Kvalitén är viktigare än själva priset, säger Nathan Solomon.

Även Gunilla Olsson handlar sin julmat i den affär som är närmast henne. Däremot tycker hon att priset nästan är viktigare än kvalitén. Förutom när det gäller julskinkan, som Gunilla menar är viktigast på julbordet. Där är kvalitén det viktigaste. Dock försöker hon få den bästa kvalitén till bästa möjliga pris.

– Allt är så dyrt nu för tiden, säger Gunilla Olsson.