Hunddagisets utgångspunkt är hundbussen. Foto: Therés Elgebrant

Hunddagiset på hjul

Egenföretagaren Therés Elgebrant har sedan 2011 jobbat med ett mobilt hunddagis. Dagisets utgångspunkt är den stora röda hundbussen som är välkänd i centrala Huddinge, bussen tar hundarna runt till olika skogar och gårdar

Det var det stora intresset för hundar som fick Therés Elgebrant att 2011 starta företaget, Therés Hundcenter. Hennes dagar börjar ofta kring nio på morgonen när hon åker runt i centrala Huddinge och hämtar upp hundarna i deras hem. En nyckel eller kod inkasseras vid inskrivning och därefter kan hundarna hämtas upp i lugn och ro, även när ingen är hemma. Hundarna kommer hem på samma sätt när dagen är slut.

Ideén om ett hunddagis

– I bussen sitter varje hund i sin bur med egen filt och vattenskål. Bussen är godkänd av jordbruksverket och länsstyrelsen, säger Therés Elgebrant.

Det är hundbussen som är det mobila hunddagisets utgångspunkt, man kan jämföra detta med ett “dagis på hjul”. Bussen är rustad med fläktar och element för att hålla en lagom temperatur. Tre dagar i veckan går Therés Elgebrant promenader med hundarna i koppel och två dagar i veckan får hundarna springa fritt på en inhägnad tomt. Therés har innan arbetat på Ikea i många år men när hon själv skaffade sin hund 2009 växte sig intresset starkare. Hon gick då utbildningar för att kunna hålla kurser samt starta upp sitt hunddagis. Verksamheten har varit aktiv sedan 2011.

– Konkurrensen var hårdare förr när det fanns fler hunddagis i Huddinge, men jag vet att många har lagts ner under åren. Men jag antar att det mobila kommer bli allt mer populärt. Det finns en hög efterfrågan, säger Therés Elgebrant.

Tuff bransh ekonomiskt

Just nu går tretton hundar på Therés Hundcenters mobila hunddagis. Det är många hundar att hålla reda på och under de senaste åren har hon haft flera anställda, vilket har fungerat bra. Men på grund att ekonomiska skäl har hon nu en anställd konsult via Firmify AB som hjälper till vid behov. Hon har jobbat på Therés Hundcenter från och till i cirka tre år och är till stor hjälp.

– Det funkar bra tycker jag. Det är dyrt att ha någon anställd. Och det är redan en bransch som är svår att få att gå ihop, säger hon.

Det är genom rekommendationer Huddingeborna mellan och reklamblad som Therés Hundcenter under åren vuxit sig större. Att hunden blir upphämtad hemma och sedan lämnad på sammas ställe är en uppskattad tjänst. Nu marknadsför hon sig även via facebook och instagram.

– Det är många som känner igen den stora röda hundbussen och vet att det är jag.

Hon tycker det är kul att få möjligheten att arbeta heltid med något som ligger henne varmt om hjärtat.