Arkivbild. Bild: Leif Åkre

Huddingeföretag bland årets Gaseller

Den 2 december utsåg Dagens industri årets Gasellföretag. Med på listan finns tre Huddingeföretag, varav ett är Naslund Medical AB.

Listan över årets Gasellföretag publicerades den 2 december på Dagens industris hemsida. Med bland de 410 Stockholmsföretagen finns Huddingeföretaget Naslund Medical AB. Företaget är mest känt för sin produkt Gold Anchor, som används vid strålbehandling av cancer. Företaget som grundades av innovatören och överläkaren Ingemar Näslund leds i dag av sonen Samuel Näslund.

Vad betyder det för er att ni har kvalificerat er som ett av årets Gasellföretag?

– Det har vi jobbat hårt för, och vi ser det som ett kvitto på att vi varit lyckosamma och att våra kunder gläds av våra produkter, säger Samuel Näslund.

Hur har ni firat eller hur kommer ni att fira utmärkelsen?

– Vi var allihop på galan i konserthuset, men i övrigt gnetar vi på, säger Samuel Näslund.

Förutom Naslund Medical AB finns ytterligare två Huddingeföretag med på årets lista, båda två byggföretag: Gavlo och ML Gruppen.

För att kvalificera sig som Gasellföretag behöver företagen uppfylla sju kriterier som rör omsättningen, anställda och tillväxt. Företaget ska kunna uppvisa en ökande omsättning som överstiger 10 miljoner kronor, och som blivit dubbelt så stor jämfört med för fyra år sedan. Dessutom måste företaget ha minst 10 anställda och ha vuxit av egen kraft, det vill säga inte genom förvärv. Det ska också ha visat vinst samtliga av de senaste fyra åren.

Bakgrunden till priset är att uppmärksamma tillväxtföretag, de företag som främst bidrar med arbetstillfällen. Mindre än 1 % av alla aktiebolag i Sverige kvalificerar sig, skriver Dagens industri på sin hemsida.

I år är det 20 år sedan som priset delades ut för första gången.