Amanda Sundgren jobbar på Restaurang Rå. Foto: Frida Bertling

Rå och Så löser restaurangkrisen med hemkörning

Av Frida Berntling
Att restauranger är i en kris just nu med tanke på coronaviruset är förmodligen ingen hemlighet. Restaurangen Rå och så berättade om allvaret på Instagram och har nu börjat erbjuda hemkörning av maten.

I och med att folk uppmanas att stanna hemma blir restaurangerna av med sina besökare. Rå och så är en liten restaurang i Huddinge centrum som trots detta har några kunder som kommer förbi och stöttar dem.

– Det påverkade oss ganska mycket till en början. Vi hade några dagar som det gick ganska dåligt för restaurangen och en dag blev vi väldigt oroliga. Vi skrev då på vår instagram att vi drabbas väldigt hårt och att det går bra att ta take away, berättar Amanda Sundgren som jobbar på restaurangen.

 

Efter det har folk gått dit för att köpa lunch, men de väljer att inte sitta kvar. De flesta kommer dit och köper mat som de tar med sig hem. Vanligtvis är det folk som jobbar i närheten som går till restaurangen för att köpa lunch, nu har Rå och så som tar sig till kunderna.

– Vi har börjat med hemkörning av luncher, de kan swisha till oss så ställer vi maten utanför dörren om de inte vill träffas. Om det i framtiden finns förfrågan kan kvällsmenyer komma på tals, avslutar Amanda.